מרק לוביה יבשה עם ירקות

מרק לוביה יבשה עם ירקות שכל כך מתאים לימות החורף

שתף
הדפסה
מרק לוביה יבשה עם ירקות
מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
2 כוסות לוביה
2 תפוחי אדמה
1 גזר
מלח
פלפל שחור
עלי סלרי
100 גרם רסק עגבניות

מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
2 כוסות לוביה
2 תפוחי אדמה
1 גזר
מלח
פלפל שחור
עלי סלרי
100 גרם רסק עגבניות

מרק לוביה יבשה עם ירקות

מרק לוביה יבשה עם ירקות, מרק עשיר וכל כך טעים ומאד מתאים לימי החורף שלנו ומאד מתאים לאירוח בחנוכה.

הלוביה, זו השעועית עם העין השחורה באמצע, ומכיוון שיש בה המון פחמימות היא נחשבת לפחמימה ולא לירק.

הלוביה שלנו נהדרת ומלאת יתרונות בריאותיים. היא עשירה באבץ, שנחשב למינרל חשוב לתפקוד של מערכת החיסון, היא מהווה מקור טוב לברזל ויש לה ויטמין C מה שמגביר את כושר הספיגה בגוף.

בואו לאינסטוש טעים אצלי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

מעבר ליתרונות הבריאותיים, סיר המרק הזה פשוט טעים!

הסתובבתי בשוק וראיתי בשקים לוביה יבשה ומכיוון שבפסח וראש השנה אנחנו מכינים לוביה רגילה, החלטתי הפעם שאכין מרק עם הלוביה.

ראשית, יש להשרות את הלוביה לילה לפני כמו כל שעועית. שימו סיר עם מים ותשאירו את הלוביה על השיש עד למחרת. באופן כללי, כדי שיהיה לי יותר קל, אני מבשלת את כל כמות הלוביה במים שעתיים-שלושה עד שהיא מתרככת. אחרי זה מחלקת לשקיות, ומקפיאה. ככה יש לי כל פעם לוביה מוכנה אם אני רוצה להכין תבשיל או מרק.

אתם יכולים גם להכין מראש או לבשל את המרק כמו שהוא, רק שתדעו שיקח זמן, כי הלוביה צריכה זמן להתרכך.

מרק לוביה יבשה עם ירקות

 

 

עוד מתכון נהדר – לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ

 

 

 

 

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

המנדולינה שתעשה לכם חיים קלים במטבח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מרק לוביה יבשה עם ירקות , מרק נהדר לימות החורף

מרק לוביה יבשה עם ירקות

מרק לוביה יבשה עם ירקות

 


מרק לוביה יבשה עם ירקות

סוויט דולי
מרק לוביה יבשה עם ירקות מרק צמחוני טבעוני נהדר
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 כוסות לוביה יבשה אחרי השרייה
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 גזר
  • 3 עלי סלרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם רסק עגבניות

Instructions
 

  • בלילה משרים את הלוביה היבשה בסיר מלא מים
  • אפשר להחליף את המים אחרי כמה שעות
  • כדי לחסוך בזמנים, אפשר לבשל את הלוביה כשעתיים עד שתהייה רכה לפני הכנת המרק
  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
  • מוסיפים לשמן קוביות תפוחי אדמה וגזר ומטגנים הכל ביחד
  • מוסיפים את השעועית ואת הסלרי ומוסיפים מים
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, רסק עגבניות ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מעל שעה וחצי עד שהלוביה רכה
  • מרק טעים אש! תהנו
Keyword מרק לוביה יבשה עם ירקות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים