מרק לוביה יבשה עם ירקות, מרק עשיר וכל כך טעים ומאד מתאים לימי החורף שלנו ומאד מתאים לאירוח בחנוכה.
הלוביה, זו השעועית עם העין השחורה באמצע, ומכיוון שיש בה המון פחמימות היא נחשבת לפחמימה ולא לירק.
הלוביה שלנו נהדרת ומלאת יתרונות בריאותיים. היא עשירה באבץ, שנחשב למינרל חשוב לתפקוד של מערכת החיסון, היא מהווה מקור טוב לברזל ויש לה ויטמין C מה שמגביר את כושר הספיגה בגוף.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
מעבר ליתרונות הבריאותיים, סיר המרק הזה פשוט טעים!
הסתובבתי בשוק וראיתי בשקים לוביה יבשה ומכיוון שבפסח וראש השנה אנחנו מכינים לוביה רגילה, החלטתי הפעם שאכין מרק עם הלוביה.
ראשית, יש להשרות את הלוביה לילה לפני כמו כל שעועית. שימו סיר עם מים ותשאירו את הלוביה על השיש עד למחרת. באופן כללי, כדי שיהיה לי יותר קל, אני מבשלת את כל כמות הלוביה במים שעתיים-שלושה עד שהיא מתרככת. אחרי זה מחלקת לשקיות, ומקפיאה. ככה יש לי כל פעם לוביה מוכנה אם אני רוצה להכין תבשיל או מרק.
אתם יכולים גם להכין מראש או לבשל את המרק כמו שהוא, רק שתדעו שיקח זמן, כי הלוביה צריכה זמן להתרכך.
עוד מתכון נהדר – לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
המנדולינה שתעשה לכם חיים קלים במטבח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק לוביה יבשה עם ירקות , מרק נהדר לימות החורף
מרק לוביה יבשה עם ירקות
מרק לוביה יבשה עם ירקות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 כוסות לוביה יבשה אחרי השרייה
- 3 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- 3 עלי סלרי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 100 גרם רסק עגבניות
Instructions
- בלילה משרים את הלוביה היבשה בסיר מלא מים
- אפשר להחליף את המים אחרי כמה שעות
- כדי לחסוך בזמנים, אפשר לבשל את הלוביה כשעתיים עד שתהייה רכה לפני הכנת המרק
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
- מוסיפים לשמן קוביות תפוחי אדמה וגזר ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים את השעועית ואת הסלרי ומוסיפים מים
- מוסיפים מלח ופלפל שחור, רסק עגבניות ומביאים לרתיחה
- לאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מעל שעה וחצי עד שהלוביה רכה
- מרק טעים אש! תהנו