Go Back Email Link
מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי

מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי

סוויט דולי
מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי ומבריא!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כוס עדשים ירוקים
  • 1 כוס גריסים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יש להשרות את הגריסים לילה לפני
  • לפני הבישול יש לשפוך את המים
  • ליצוק לסיר את השמן ולחתוך את הבצל לקוביות
  • לטגן את הבצל לגוון שחום
  • כשהבצל חום להוסיף את המים מלח ופלפל ולהרתיח את המים שיהיו שחומים
  • להביא את המים לרתיחה, כשהמים רתחו
  • להוסיף את העדשים והגריסים ולערבב
  • להביא לרתיחה נוספת, ולהנמיך את האש ולבשל את המרק עוד כשעה עד שהגריסים רכים.
Keyword מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי