מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי הכנתי בשבוע שעבר כי הרגשתי כל כך רע והייתי חייבת משהו חם ומנחם, אז הכנתי לי מרק עם עדשים וגריסים. פעם אמרו לי שגריסים מצוינים להרגעה והפחתת מתח, והם גם נהדרים בניקוי נוזלים. אז הכנתי לי מרק.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
כשאני חולה אני מחפשת מרק, שיהיה סמיך ושיהיו בו תכונות בריאותיות ושיהיה טעים כמובן. הפעם הלכתי על מרק עם גריסים ועדשים ירוקות, בלי רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות. מרק נטורל טעים אש!
בגלל שלא הוספתי רסק עגבניות או עגבניות בכלל, התחלתי את המרק עם טיגון בצל שיהיה שחום שחום. הוספתי מים הבאתי לרתיחה וכשהמים היו חומים הוספתי את העדשים והגריסים. מלח ופלפל זה הכל. אם אתם רוצים תוסיפו כורכום או מה שאתם אוהבים, אני הייתי חולה, לא רציתי טעמים חזקים, מלח ופלפל שחור בלבד והמרק יצא שוס.
עוד מתכונים למרקים תמצאו כאן
מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי
מרק עדשים וגריסים סמיך וחורפי
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס עדשים ירוקים
- 1 כוס גריסים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
Instructions
- יש להשרות את הגריסים לילה לפני
- לפני הבישול יש לשפוך את המים
- ליצוק לסיר את השמן ולחתוך את הבצל לקוביות
- לטגן את הבצל לגוון שחום
- כשהבצל חום להוסיף את המים מלח ופלפל ולהרתיח את המים שיהיו שחומים
- להביא את המים לרתיחה, כשהמים רתחו
- להוסיף את העדשים והגריסים ולערבב
- להביא לרתיחה נוספת, ולהנמיך את האש ולבשל את המרק עוד כשעה עד שהגריסים רכים.