Go Back Email Link
מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

סוויט דולי
מרק עדשים עם המון ירקות סמיך וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • 1 קישוא
  • 1 גזר
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • חצי כוס ריבועי דלעת
  • 3 עלי סלרי
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים בצל מאדים את הבצל בסיר.
  • מוסיפים את הירקות ומטגנים את הירקות מספר דקות.
  • הטיגון הקל מחזק את טעם הירקות ונותן למרק טעם נפלא.
  • שוטפים את העדשים היטב מספר פעמים.
  • מוסיפים לסיר את העדשים הכתומות
  • מוסיפים מים, סלרי, מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  • כשהירקות מתרככים, מוציאים מהמרק כוס ירקות עם עדשים ונוזל וטוחנים במעבד מזון ומחזירים לסיר.
  • מערבבים הכל ביחד, זה יתן תוספת סמיכות למרק.
  • מבשליםעוד עשר דקות על אש נמוכה ומכבים את האש.
  • מרק טעים להפליא!
Keyword מרק עדשים כתומות עם ירקות