מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים עם המון ירקות לחורף

שתף
הדפסה
מרק עדשים כתומות סמיך וטעים
מה צריך

1 בצל
4 כפות שמן
1 קישוא
1 גזר
2 תפוחי אדמה
2 כוסות עדשים כתומות
חצי כוס ריבועי דלעת
3 עלי סלרי
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור

מה צריך

1 בצל
4 כפות שמן
1 קישוא
1 גזר
2 תפוחי אדמה
2 כוסות עדשים כתומות
חצי כוס ריבועי דלעת
3 עלי סלרי
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים, עם המון ירקות בתוכו הוא מרק נהדר לחורף.

מרק עם המון ירקות ועדשים כתומות זה מאד בריא. יש המון יתרונות בריאותיים לעדשים הכתומות.
עדשים הם  זרעים אכילים השייכים למשפחת הקטניות, ושניהם מגיעים בצורת עדשה ומכוסים בקליפה.

ניתן לצרוך עדשים עם או בלי הקליפה, רק חשוב לדעת כי בקליפה מצויים רוב כמות הסיבים התזונתיים.

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי את המרק
בואו לכאן   – האינסטגרם של סוויטדולי

העדשים מכילות כמות גבוהה של חלבון ופחמימות, הן מקור מצוין לסיבים תזונתיים ובעלי ערך קלורי נמוך.
הן מונעות כולסטרול, הן בריאות למערכת העיכול, העדשים הן מקור אידיאלי לחלבונים ועשירים במגנזיום שאחראי על ויסות לחץ הדם
ולהסדרת קצב פעימות הלב, ובנוסף הוא אף מסייע בהורדת לחץ הדם.

אז אחרי שסיפרתי לכם על כל היתרונות לא תכינו מרק עם עדשים כתומות? ברור שכן.

אני הכנתי את המרק עם המון ירקות, קישוא, גזר, תפוח אדמה, דלעת וכמובן עלי סלרי שכל מרק ישתבח טעמו מהעלים.

אחרי שבישלתי את המרק והירקות התרככו, הוצאתי ה כוס או שתיים של המרק עם הירקות והעדשים וגם את עלי הסלרי הוספתי, טחנתי במעבד מזון עד שזה נעשה עיסתי והוספתי למרק.

זה נתן נותן סמיכות וטעמים נהדרים למרק.

אחד הנכדים שלי לא נוגע בירקות. לא מלפפון, לא עגבניה,כלום. מהיום שנולד, למרות שאמא שלו כל היום אוכלת סלט לידו.

לכן הבת שלי מעדיפה לטחון את כל המרק כי אז היא יכולה למכור לו את המרק כ"מרק חום" או "מרק טעים", מוסיפה שקדי מרק, והוא לא יודע שהוא אוכל מרק מלא בירקות.

אם אתם מעדיפים, אתם יכולים לטחון את כל המרק, אני אוהבת להרגיש את הירקות במרק ולכן לא טחנתי את כולו.

 

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

 

מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו52 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

את המרק הנהדר הזה הכנתי עם הסירים המעולים
שקניתי וגם אתם יכולים למצוא את המבצע כאן
סט 5 חלקים
סיר 24 ס"מ + סיר 28 ס"מ + מחבת 28 ס"מ של פוד אפיל

סט 5 חלקים  סיר 24 ס"מ + סיר 28 ס"מ + מחבת 28 ס"מ EVERYDAY PLUS

ציפוי אבן שיש 3 שכבות חזק ועמיד
מתאים לשימוש על כל סוגי הכיריים גז, חשמל, קרמי, אינדוקציה

לפרטים ורכישה לחצו כאן
סט חמישה חלקים 

עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים

לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

 

מרק עדשים כתומות סמיך וטעים

סוויט דולי
מרק עדשים עם המון ירקות סמיך וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • 1 קישוא
  • 1 גזר
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • חצי כוס ריבועי דלעת
  • 3 עלי סלרי
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים בצל מאדים את הבצל בסיר.
  • מוסיפים את הירקות ומטגנים את הירקות מספר דקות.
  • הטיגון הקל מחזק את טעם הירקות ונותן למרק טעם נפלא.
  • שוטפים את העדשים היטב מספר פעמים.
  • מוסיפים לסיר את העדשים הכתומות
  • מוסיפים מים, סלרי, מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  • כשהירקות מתרככים, מוציאים מהמרק כוס ירקות עם עדשים ונוזל וטוחנים במעבד מזון ומחזירים לסיר.
  • מערבבים הכל ביחד, זה יתן תוספת סמיכות למרק.
  • מבשליםעוד עשר דקות על אש נמוכה ומכבים את האש.
  • מרק טעים להפליא!
Keyword מרק עדשים כתומות עם ירקות

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים