Go Back Email Link
מרק ערמונים מוקרם קלאסי

מרק ערמונים מוקרם קלאסי

סוויט דולי
מרק ערמונים מוקרם קלאסי מרק קטיפתי וסמיך
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 300 גרם ערמונים קלופים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 5 עלי סלרי עם גבעולים
  • 250 מל' שמנת לבישול
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • חותכים את הירקות לקוביות
  • שמים את החמאה במחבת, מדליקים את האש וממיסים לאט
  • מוסיפים את קוביות הירקות ומטגנים הכל ביחד כמה דקות
  • תשאירו כמה ערמונים בצד ותכניסו פנימה גם את הערמונים ותטגנו הכל ביחד
  • מוסיפים את המלח הפלפל השחור והמים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים
  • כשהירקות מתרככים, מוציאים את עלי הסלרי מהמרק
  • טוחנים עם בלנדר מוט את כל המרק לקבלת מרקם סמיך
  • טועמים ורואים אם חסר מלח או פלפל ומוסיפים פנימה את השמנת
  • תנו למרק להתבשל עוד כחמש דקות והמרק שלכם מוכן
  • זוכרים את הערמונים שהשארתם? יופי, תחתכו לפרוסות ותפזרו על המרק. בתיאבון!
Keyword מרק ערמונים מוקרם קלאסי