מרק ערמונים מוקרם קלאסי הוא מרק קטיפתי מושלם לאירוח והוא נהדר לארוחת ערב והוא טעים אש! מזק סמיך, קטיפתי וטעים שאתם תהנו ממנו מאד.
טעים אצלי באינסטוש – בואו
האינסטגרם של סוויטדולי
בפעם האחרונה שהכנתי מרק ערמונים מושלם פרווה שאלו אותי אם אפשר להכין את המרק מוקרם, אז הכנתי את המרק מוקרם ותשמעו סיפור עם המרק.
בצילומים שלי אני זקוקה לפעמים לפינצטה דקה מאד ורופא השיניים שלי הנהדר, ד"ר אורי, נתן לי אחת. במעבר לדירה החדשה הפינצטה נאבדה לי ו הפינצטה ביקשתי ממנו אחת אחרת.
אמר לי אין בעיה תבואי לקחת. בבית לימדו אותי לא לבוא עם ידיים ריקות, אז הכנתי לו את המרק הערמונים המוקרם, שמתי את המרק בצנצנת ונסעתי לקחת את הפינצטה.
אז כן הגעתי בידיים ריקות, אבל יצאתי עם פינצטה. אז אם אתם שואלים איך שמתי את פרוסת הערמונים על המרק ככה בזהירות, זה בזכות הפינצטה של ד"ר אורי, שנכון לא קבל את המרק אבל הבטחתי לו עוגה במקום.
כדי שהמרק יהיה עשיר בטעם,
מתחילים את הכנת המרק עם טיגון קוביות של ירקות וערמונים בסיר,
תטגנו כמה דקות כדי שהירקות יספגו את כל הטעמים
ככה המרק שלכם יהיה עשיר ונהדר בטעמו
אחרי שטיגנתם את הירקות היטב
מוסיפים מים ונותנים למרק להתבשל
אחרי שכל הירקות רכים, מוציאים את הסלרי
טוחנים את הירקות שבסיר, מוסיפים שמנת ונותנים למרק להקרים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים
קוצץ ופורס של נעמן מושלם להכנת ירקות חתוכים
תוכלו לראות איך לתפעל אותו כאן
לפני ההגשה אל תשכחו להוסיף פרוסות ערמונים מעל
עם טוסט ליד – הארוחה שלכם מושלמת!
מרק ערמונים מוקרם קלאסי
מרק ערמונים מוקרם קלאסי
סוויט דוליIngredients
- 300 גרם ערמונים קלופים
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- 5 עלי סלרי עם גבעולים
- 250 מל' שמנת לבישול
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
Instructions
- חותכים את הירקות לקוביות
- שמים את החמאה במחבת, מדליקים את האש וממיסים לאט
- מוסיפים את קוביות הירקות ומטגנים הכל ביחד כמה דקות
- תשאירו כמה ערמונים בצד ותכניסו פנימה גם את הערמונים ותטגנו הכל ביחד
- מוסיפים את המלח הפלפל השחור והמים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים
- כשהירקות מתרככים, מוציאים את עלי הסלרי מהמרק
- טוחנים עם בלנדר מוט את כל המרק לקבלת מרקם סמיך
- טועמים ורואים אם חסר מלח או פלפל ומוסיפים פנימה את השמנת
- תנו למרק להתבשל עוד כחמש דקות והמרק שלכם מוכן
- זוכרים את הערמונים שהשארתם? יופי, תחתכו לפרוסות ותפזרו על המרק. בתיאבון!