Go Back Email Link
מרק שעועית וגריסים עם בשר

מרק שעועית עם בשר וגריסים

סוויט דולי
מרק שעועית עם בשר וגריסים, ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine , מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 250 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
  • 2 כוסות שעועית אדומה ולבנה
  • 1 כוס גריסים
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה

Instructions
 

  • לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים כל הלילה
  • בבוקר, שוטפים את השעועית והגריסים ואפשר להשרות עד זמן הכנת המרק
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן היטב משני הצדדים עד שהן משנות את צבען
  • מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מוסיפים את השעועית ואת הגריסים
  • מוסיפים את התבלינים מוסיפים עוד כוס מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש לאחר הרתיחה ומבשלים את המרק על אש קטנה לפחות שעתיים
  • מדי פעם בודקים שלא חסרים מים ואם צריך מוסיפים
  • אחרי כשעתיים בודקים אם הבשר רך, אם הוא זקוק לעוד זמן מבשלים על אש נמוכה
  • המרק שלכם יסמיך יתמלא בטעמים ויהיה מושלם!
Keyword מרק שעועית עם בשר וגריסים