לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים כל הלילה
בבוקר, שוטפים את השעועית והגריסים ואפשר להשרות עד זמן הכנת המרק
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן היטב משני הצדדים עד שהן משנות את צבען
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש, מוסיפים את השעועית ואת הגריסים
מוסיפים את התבלינים מוסיפים עוד כוס מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש לאחר הרתיחה ומבשלים את המרק על אש קטנה לפחות שעתיים
מדי פעם בודקים שלא חסרים מים ואם צריך מוסיפים
אחרי כשעתיים בודקים אם הבשר רך, אם הוא זקוק לעוד זמן מבשלים על אש נמוכה
המרק שלכם יסמיך יתמלא בטעמים ויהיה מושלם!