Go Back Email Link
מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם

מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם

סוויט דולי
מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם שמכינים בשיטת שגר ושכח
Prep Time 30 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 27 minutes
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם נתח אסדו
  • 10 תפוחי אדמה
  • 3 גזר
  • 2 בצל
  • 5 גבעולי סלרי
  • 5 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 ראש שום
  • 2 כפיות בזיליקום יבש
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • חצי כוס יין אדום
  • 1 כוס מים

Instructions
 

  • האסדו לפני הבישול צריך להיות בטמפרטורת החדר, מה שאומר להוציא אותו מהמקרר לפני העבודה
  • יוצקים שמן לסיר בישול ומסדרים תחתית עם גזר ובצל
  • מפזרים תבלינים על הירקות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום וצ'ילי
  • את נתח האסדו משמנים בשמן ומורחים במלח ופלפל שחור מעסים אותו היטב עם התבלינים
  • מניחים את נתח האסדו על הירקות מפזרים על האסדו עוד בצל
  • מפזרים מסביב את תפוחי האדמה ואת הסלרי
  • יוצקים על האסדו את היין ומוסיפים את המים
  • סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות
  • נותנים לאסדו להתבשל כחצי שעה ב - 250 מעלות
  • אחרי כחצי שעה מנמיכים את האש ל - 150 חום עליון ותחתון וזהו!
  • לא נוגעים, לא פותחים, האסדו יתבשל לאט לאט ובסוף הוא יהיה רך כמו חמאה. בתיאבון.
Keyword מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם