מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם מכינים בשיטת הכן-שגר-שכח. מנה שכל בני הבית יאהבו, ממש ממש טעימה, הבשר נופל מעצם, כולם מלקקים את האצבעות.
מתכון לאסדו נשמע מה-זה מסובך, אבל אהובות ואהובים שלי, כשתראו כמה קל להכין, תכינו כל שבת, אסדו מושלם בטעמו. ההכנה זה הטריק ההיסטרי. שמים הכל בסיר, מכסים ולתנור וזהו. אחרי 4 שעות יש לכם אסדו מושלם ומוכן.
תראו בסרטון הקצר, איך הכנו את המתכון של האסדו שלב אחרי שלב
אסדו זה בעצם שם לסוג של צליית בשר על האש, אבל אנחנו משתמשים במונח גם לתיאור סוג הבשר. תלכו לקצב שלכם תבקשו אסדו, ידע בדיוק מה לתת לכם.
יש כמה סוגי אסדו, יש עם עצם, יש רק נתחי בשר. אנחנו בחרנו הפעם באסדו עם עצם, חתוך אבל שלם.
כמה כללים לפני שנתחיל לעבוד עם הבשר.
חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר. לא לעבוד כשהבשר קפוא. מוציאים ערב לפני מהמקפיא, מעבירים למקרר שיפשיר. כשעה לפני שמתחילים לעבוד איתו תוציאו ותשאירו בטמפרטורת החדר, כדי שיתרכך.
את האסדו נכין הפעם בשיטת "שגר ושכח" שזה אומר, יוצקים קצת שמן לרוסטר, מפזרים ירקות, תבלינים, מניחים את האסדו, הוראות מדוייקות תמצאו במתכון למטה, ומוסיפים את התבלינים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
מפזרים תפוחי אדמה מסביב, יין מים והיידה לתנור.
זהו. עשרים דקות הכנה ולתנור.
חצי שעה ראשונה על חום גבוה,
מורידים את האש ונותנים לו להתבשל שלוש שעות ככה לאט לאט.
לא פותחים, לא נוגעים, לא מערבבים, לא צריך.
הבשר שלנו יתבשל באופן מושלם.
מחפשים עוד מתכונים לאסדו? בבקשה
חמישה מתכונים לאסדו מושלם
הרוסטר שתכינו איתו את האסדו
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
אחרי שלוש שעות, אצלנו אפילו היה יותר קרוב לארבע שעות
והאסדו מוכן
מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם
מתכון לאסדו בתנור עסיסי מושלם
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם נתח אסדו
- 10 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- 2 בצל
- 5 גבעולי סלרי
- 5 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 ראש שום
- 2 כפיות בזיליקום יבש
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- חצי כוס יין אדום
- 1 כוס מים
Instructions
- האסדו לפני הבישול צריך להיות בטמפרטורת החדר, מה שאומר להוציא אותו מהמקרר לפני העבודה
- יוצקים שמן לסיר בישול ומסדרים תחתית עם גזר ובצל
- מפזרים תבלינים על הירקות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום וצ'ילי
- את נתח האסדו משמנים בשמן ומורחים במלח ופלפל שחור מעסים אותו היטב עם התבלינים
- מניחים את נתח האסדו על הירקות מפזרים על האסדו עוד בצל
- מפזרים מסביב את תפוחי האדמה ואת הסלרי
- יוצקים על האסדו את היין ומוסיפים את המים
- סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות
- נותנים לאסדו להתבשל כחצי שעה ב - 250 מעלות
- אחרי כחצי שעה מנמיכים את האש ל - 150 חום עליון ותחתון וזהו!
- לא נוגעים, לא פותחים, האסדו יתבשל לאט לאט ובסוף הוא יהיה רך כמו חמאה. בתיאבון.