Go Back Email Link
מתכון לארטיק פיסטוק קרנץ' בייתי

מתכון לארטיק פיסטוק קרנץ' בייתי

סוויט דולי
מתכון לארטיק פיסטוק קרנץ' בייתי עם שוקולד לבן טעים אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 26 minutes
Course מתכונים לגלידות מתכונים לארטיקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות חלב מרוכז
  • 3 כפות מחית פיסטוק

ציפוי

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן
  • 1 כף פייטה-שבבי קרמל מקורמלים
  • 1 כף אגוזי לוז מקורמלים – ברס

Instructions
 

להכנת הארטיק

  • מקציפים שמנת מתוקה לקצפת בהירה ואוורירית
  • מוסיפים את קרם הפיסטוק והחלב המרוכז
  • עוד 2 סיבובים עם המיקסר שכל התערובת תהייה אחידה
  • כדי שיהיה יותר נוח, מעבירים את התערובת לשקית זילוף
  • מזליפים את הבלילה בתוך תבניות הסיליקון ומעבירים למקפיא

רוצים להכין ליבת פיסטוק?

  • על נייר אפייה מזליפים פסים עם מחית הפיסטוק ומקפיאים, אחרי שהפסים קפואים מעבירים לתבניות ועל זה מזליפים את הקרם.

ציפוי שוקולד לבן

  • ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים קצרים, רצוי בכוס שאפשר להכניס לתוכה את הארטיק
  • מוציאים ומוסיפים את השמן ומערבבים למחית אחידה
  • מוסיפים את אגוזי הלוז והפייטה ומערבבים הכל ביחד
  • השלב הבא הכי כייפי
  • מוציאים את הארטיקים מהמקפיא, מניחים על נייר
  • טובלים כל ארטיק בשוקולד הלבן, נותנים לשוקולד לטפטף ומעבירים לנייר
  • ככה מכינים את כל הארטיקים, בסיום מניחים שוב בתבנית מעל שהארטיק לא יתקלקל בצורתו
  • אחרי שעה אפשר במקפיא אפשר להעביר את כל הארטיקים לקופסה סגורה
  • הם טעימים אש! תהנו!
Keyword מתכון לארטיק פיסטוק קרנץ' בייתי