Go Back Email Link
מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית

מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית

סוויט דולי
מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית שלב אחרי שלב איך מכינים בצק לבורקס בבית
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 8 minutes
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף חומץ
  • 1וחצי כוס מים
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט שומשום

תערובת גבינות

  • 250 גרם גבינה מלוחה מגורדת
  • 200 גרם גבינה לבנה

תערובת גבינות ומנגולד

  • 250 גרם גבינה מלוחה
  • 200 גרם גבינה לךבנה
  • 6 עלי מנגולד קצוצים

תערובת תפוחי אדמה

  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

Instructions
 

להכנת הבצק

  • לילה לפני, בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, שמן, מלח, חומץ ומים ומערבבים במיקסר
  • מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק ל-10 כדורים
  • יוצקים שמן לקערה ומניחים את הכדורים בקערה
  • נותנים לכדורים לשחות בתוך השמן
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
  • תכינו מראש את המלית שאתם אוהבים ותשימו בצד כדי שתוכלו להכין את הבורקס
  • למחרת, מוציאים מהמקרר ועל גבי משטח עבודה פותחים כל כדור בצק
  • כשאני אומרת לפתוח, תמתחו עם הידיים בזמן הפתיחה את הבצק
  • הבצק עם שמן והוא נמתח לצדדים בקלות.
  • גם אם הוא יקרע, לא קרה כלום. תמתחו את הבצק שיהיה דק דק

להוספת המלית

  • את סוג המלית שהכנתם מורחים על הבצק
  • פותחים עלה עד שהוא דק שקוף, שמים שורה של המלית ומגלגלים.
  • ניתן בהחלט לשים שורת מלית למעלה ולמרוח גם מעל על כל הבצק, זה ישדרג את הטעם
  • מגלגלים לצורת שבלול או לב מה שאוהבים
  • מניחים בתבנית וככה מכינים את כל הבורקס
  • מצפים בביצה טרופה ושומשום ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות
  • תשגיחו עליהם מזהירה אתכם! שלא יהיו שחומים מדי ויתייבשו לכם
  • מוציאים, מגישים עם חמינדוס ואתם מאושרים! בתיאבון
Keyword מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית