מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית הוא מדריך שלב אחרי שלב איך מכינים בצק לבורקס בבית, שלא תחשבו שזה קשה ובלתי אפשרי. הכנתי לכם מדריך מדוייק, שלב אחרי שלב, עם סרט הדגמה, תמונות וכל השלבים איך מכינים בצק לבורקס בבית. היידה בואו.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תראו בסרטון אחרי שלב איך מכינים את הבורקס
איך מכינים בצק לבורקס?
אצלנו היוונים בורקס זה אהבה, אח שלי זכרונו לברכה היה מכין לילדים שלו בורקס בלילה כדי שיקומו בבוקר לבורקס טעימים.
הבורקס של אמא שלי היו הכי טעימים בעולם ונונה פקימה, אמא של אבא שלי היתה מכינה בורקס ומגיעה מהעיר התחתית בחיפה, עד לקרית אליעזר עם מגש בורקס שהכינה.
הכנת בצק לבורקס בבית יכולה להיות פשוטה או מעט מאתגרת, אבל אני כאן כדי להסביר לכם שלב אחרי שלב איך מכינים.
לילה לפני ההכנה, מכינים את הבצק. מערבבים במיקסר את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לכדורים, משאירים בתבנית עם שמן ולמחרת פותחים את הבצק וממלאים את הבורקס.
למחרת, לוקחים כדור בצק ופותחים אותו עם הידיים שיהיה דק דק.
תכינו מלית לפני מה שאתם אוהבים. אפשר עם גבינה, אפשר עם גבינה ומנגולד, אפשר עם תרד, בטח שאפשר עם תפוחי אדמה. מה שאתם אוהבים.
תפתחו את הבצק, שמים בקצה פס מלית ומגלגלים. אבל קחו טיפ ממני – בנוסף לשכבה העליונה, תמרחו מהמלית על כל הבצק, זה יקפיץ לכם את הבורקס ממש!
אתם יכולים להכין בצורת שבלולים, או לבבות. חשוב למרוח את הבצק עם ביצה טרופה וכמובן לפזר שומשום מעל.
טיפים חשובים למתכון לבצק בורקס
- כלל חשוב – לא לאפות את הבצק יותר מדי. כשהתחתית שחומה, תוציאו מהתנור.
- חשוב שהבצק יהיה רך כי אם לא, הבצק יהיה קשה לאכילה ובלתי אכיל. שלא תגידו לא אמרתי.
הם היו במקרר יומיים ולאחר מכן חוממו והוגשו – היו מצויינים! שמרו על טעמם.
עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
מתכונים לבורקס
סלט ליד, חמינדוס חובה ויש לכם ארוחת ערב נהדרת עם בצק לבורקס שהכנתם לבד בבית
איך מכינים ביצים קשות חומות חמינדוס
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שאלות נפוצות בנוגע לבצק בורקס שמכינים בבית
ש: אילו אילו מרכיבים דרושים להכנת בצק בסיסי?
ת: 4 מצרכי בסיס בלבד. קמח, מים (מים פושרים, לא קרים), מלח וחומץ.
ש: אילו צעדים יש לבצע כדי להכין את הבצק
ת: כדי להכין את הבצק יש להכין לילה לפני את הבלילה ולשמור את הכדורים בשמן.
ש:האם צריך להתפיח את הבצק?
ת: אין צורך, אחרי לילה במקרר הבצק מוכן לעבודה.
ש: אילו צעדים יש לבצע כדי להכין את הבצק?
ת: כדי להכין את הבצק יש להכין לילה לפני את הבלילה ולשמור את הכדורים בשמן.
ש: האם אפשר לשמור את הבורקס מספר ימים?
ת: בהחלט! לאחר האפייה ניתן לשמור את הבורקס במקרר ולחמם לפני ההגשה.
מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית
מתכון לבצק בורקס שמכינים בבית
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות מלח
- 1 כף חומץ
- 1וחצי כוס מים
- 1 ביצה טרופה
- מעט שומשום
תערובת גבינות
- 250 גרם גבינה מלוחה מגורדת
- 200 גרם גבינה לבנה
תערובת גבינות ומנגולד
- 250 גרם גבינה מלוחה
- 200 גרם גבינה לךבנה
- 6 עלי מנגולד קצוצים
תערובת תפוחי אדמה
- 5 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
Instructions
להכנת הבצק
- לילה לפני, בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, שמן, מלח, חומץ ומים ומערבבים במיקסר
- מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים
- יוצקים שמן לקערה ומניחים את הכדורים בקערה
- נותנים לכדורים לשחות בתוך השמן
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
- תכינו מראש את המלית שאתם אוהבים ותשימו בצד כדי שתוכלו להכין את הבורקס
- למחרת, מוציאים מהמקרר ועל גבי משטח עבודה פותחים כל כדור בצק
- כשאני אומרת לפתוח, תמתחו עם הידיים בזמן הפתיחה את הבצק
- הבצק עם שמן והוא נמתח לצדדים בקלות.
- גם אם הוא יקרע, לא קרה כלום. תמתחו את הבצק שיהיה דק דק
להוספת המלית
- את סוג המלית שהכנתם מורחים על הבצק
- פותחים עלה עד שהוא דק שקוף, שמים שורה של המלית ומגלגלים.
- ניתן בהחלט לשים שורת מלית למעלה ולמרוח גם מעל על כל הבצק, זה ישדרג את הטעם
- מגלגלים לצורת שבלול או לב מה שאוהבים
- מניחים בתבנית וככה מכינים את כל הבורקס
- מצפים בביצה טרופה ושומשום ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות
- תשגיחו עליהם מזהירה אתכם! שלא יהיו שחומים מדי ויתייבשו לכם
- מוציאים, מגישים עם חמינדוס ואתם מאושרים! בתיאבון