את הפיסטוק והאגוזים קוצצים דק
מוסיפים לתערובת סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד לתערובת
תוציאו רבע כוס מהתערובת ותשמרו בצד לקישוט בסוף
את החמאה ממיסים במיקרו
פותחים את דפי הפילו ולוקחים כל פעם 2 דפי פילו
מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת
מורחים דף פילו אחד, מניחים עליו עוד דף ומורחים גם אותו בחמאה
לוקחים שני קיסמי שיפודים ומניחים בתחתית דף הפילו ומגלגלים שני גלגולים בלבד
מפזרים על כל הדף מתערובת האגוזים והפיסטוקים ומצמידים לדף הפילו
מגלגלים עם שיפודי העץ את הדפים שלנו לרולדה ארוכה
אחרי שסיימתם לגלגל מכווצים את דפי הפילו משני הצדדים
ומושכים החוצה את שיפודי העץ. זהו. יש לכם בקלאווה מכווץ
משמנים תבנית ומניחים את הבקלאווה המכווץ שלנו בתבנית
ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים בתבנית אחד ליד השני
את הרולדה האחרונה מכווצים לצורת שבלול ושמים באמצע
מורחים את הבקלאווה שלנו בחמאה המומסת שנותרה ולתנור
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה לאפייה עד שהוא משחים
בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
בסיר קטן מחממים את המים עם הסוכר הלימון ותמצית הוניל עד לרתיחה
אחרי שהסירופ רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
כשהבקלאווה שלנו יוצא מהתנור יוצקים על הבקלאווה את הסירופ
מקשטים עם הפיסטוקים והאגוזים ששמרנו בצד
חותכים לקוביות והללויה אומרים ואה-ואה, שוב היא עשתה את זה. זה טעים אש!
היידה אהובות ואהובים שיהיה חג שמח!