Go Back Email Link
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

סוויט דולי
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית מיוחדת במינה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Course מתכונים לט"ו בשבט
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו שימרית
  • 100 גרם פיסטוק לא קלוי
  • 150 גרם אגוזי מלך טחונים
  • רבע כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל

Instructions
 

  • את הפיסטוק והאגוזים קוצצים דק
  • מוסיפים לתערובת סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד לתערובת
  • תוציאו רבע כוס מהתערובת ותשמרו בצד לקישוט בסוף
  • את החמאה ממיסים במיקרו
  • פותחים את דפי הפילו ולוקחים כל פעם 2 דפי פילו
  • מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת
  • מורחים דף פילו אחד, מניחים עליו עוד דף ומורחים גם אותו בחמאה
  • לוקחים שני קיסמי שיפודים ומניחים בתחתית דף הפילו ומגלגלים שני גלגולים בלבד
  • מפזרים על כל הדף מתערובת האגוזים והפיסטוקים ומצמידים לדף הפילו
  • מגלגלים עם שיפודי העץ את הדפים שלנו לרולדה ארוכה
  • אחרי שסיימתם לגלגל מכווצים את דפי הפילו משני הצדדים
  • ומושכים החוצה את שיפודי העץ. זהו. יש לכם בקלאווה מכווץ
  • משמנים תבנית ומניחים את הבקלאווה המכווץ שלנו בתבנית
  • ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים בתבנית אחד ליד השני
  • את הרולדה האחרונה מכווצים לצורת שבלול ושמים באמצע
  • מורחים את הבקלאווה שלנו בחמאה המומסת שנותרה ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה לאפייה עד שהוא משחים
  • בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
  • בסיר קטן מחממים את המים עם הסוכר הלימון ותמצית הוניל עד לרתיחה
  • אחרי שהסירופ רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
  • כשהבקלאווה שלנו יוצא מהתנור יוצקים על הבקלאווה את הסירופ
  • מקשטים עם הפיסטוקים והאגוזים ששמרנו בצד
  • חותכים לקוביות והללויה אומרים ואה-ואה, שוב היא עשתה את זה. זה טעים אש!
  • היידה אהובות ואהובים שיהיה חג שמח!
Keyword מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית