מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית מושלמת בטעמה

שתף
הדפסה
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית
מה צריך

1 חבילה בצק פילו שמרית
100 גרם פיסטוק לא קלוי
150 גרם אגוזי מלך טחונים
רבע כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה

סירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל

מה צריך

1 חבילה בצק פילו שמרית
100 גרם פיסטוק לא קלוי
150 גרם אגוזי מלך טחונים
רבע כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה

סירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית תהייה נפלאה לאירוח בט"ו בשבט, אבל אם תרצו להכין אותה ככה סתם, תאמינו לי שאפשר ואתם תלקקו את האצבעות, תודו לי שוב בפעם המי יודע מכה ובוודאות תראו  כמה שהיא טעימה. פשוט מושלמת!

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

 

את הבקלאווה שלנו הכנתי עם בצק הפילו של שימרית, שהוא הכי נוח לעבודה מבחינתי. מספר העלים שלו מושלם להכנת תבנית ואני הכנתי את הבקלאווה עם טריק נהדר ובוא תראו איך מכינים.

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

 

הטריק להכנת הבקלאווה בצורה המיוחדת שלה פשוט
אחרי ששימנתם את עלי הפילו
קחו שני שיפודים ותניחו בתחילת הדף ותגלגלו שני גלגולים בלבד

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

תפזרו את תערובת האגוזים והפיסטוקים ותגלגלו
את דפי הפילו עם המקלות לרולדה ארוכה

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

גמרתם לגלגל? יופי, עכשיו תכווצו את דפי הפילו כלפי פנימה
ליצור מראה מכווצץ ותוציאו את המקלות
אני נעזרתי בשתי מקלות כי הם נשלפים בקלות

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? בבקשה
מתכונים לט"ו בשבט

 

את הבקלאווה שלנו מניחים בתבנית משומנת
מניחים את כל הרולדות אחת ליד השנייה

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

את הרולדה האחרונה תקלפו לצורת שבלול
ותניחו באמצע. היידה – למרוח את שאריות החמאה ולתנור

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

כשהבקלאווה שלנו יוצאת מהתנור, יוצקים סירופ סוכר
מפזרים עוד קצת תערובת עליה
ובאחריות – אי אפשר להתאפק חותכים וטועמים
וזה כל הכיף – כי הרעש של ההתפצחות והטעמים – מושלםםםםםםם!

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

 

רוצים לקצוץ אגוזים בקלות ובמהירות?
הכנתי לכם סרטון הדגמה איך עובדים עם המאסטר סלייסר

 

נפתחה קבוצה למוצרים של הסוויט.
רוצים לקבל הצעות למכירה?
בואו הצטרפו פה
סוויט של מוצרים

 

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית
מושלמת לארוחת החג
וגם אם תכינו בלי שום סיבה, אני מבינה(:

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

 

 

הפוסט בשיתוף "שימרית"

 

 

מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

סוויט דולי
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית מיוחדת במינה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Course מתכונים לט"ו בשבט
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו שימרית
  • 100 גרם פיסטוק לא קלוי
  • 150 גרם אגוזי מלך טחונים
  • רבע כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל

Instructions
 

  • את הפיסטוק והאגוזים קוצצים דק
  • מוסיפים לתערובת סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד לתערובת
  • תוציאו רבע כוס מהתערובת ותשמרו בצד לקישוט בסוף
  • את החמאה ממיסים במיקרו
  • פותחים את דפי הפילו ולוקחים כל פעם 2 דפי פילו
  • מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת
  • מורחים דף פילו אחד, מניחים עליו עוד דף ומורחים גם אותו בחמאה
  • לוקחים שני קיסמי שיפודים ומניחים בתחתית דף הפילו ומגלגלים שני גלגולים בלבד
  • מפזרים על כל הדף מתערובת האגוזים והפיסטוקים ומצמידים לדף הפילו
  • מגלגלים עם שיפודי העץ את הדפים שלנו לרולדה ארוכה
  • אחרי שסיימתם לגלגל מכווצים את דפי הפילו משני הצדדים
  • ומושכים החוצה את שיפודי העץ. זהו. יש לכם בקלאווה מכווץ
  • משמנים תבנית ומניחים את הבקלאווה המכווץ שלנו בתבנית
  • ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים בתבנית אחד ליד השני
  • את הרולדה האחרונה מכווצים לצורת שבלול ושמים באמצע
  • מורחים את הבקלאווה שלנו בחמאה המומסת שנותרה ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה לאפייה עד שהוא משחים
  • בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
  • בסיר קטן מחממים את המים עם הסוכר הלימון ותמצית הוניל עד לרתיחה
  • אחרי שהסירופ רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
  • כשהבקלאווה שלנו יוצא מהתנור יוצקים על הבקלאווה את הסירופ
  • מקשטים עם הפיסטוקים והאגוזים ששמרנו בצד
  • חותכים לקוביות והללויה אומרים ואה-ואה, שוב היא עשתה את זה. זה טעים אש!
  • היידה אהובות ואהובים שיהיה חג שמח!
Keyword מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים