מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית תהייה נפלאה לאירוח בט"ו בשבט, אבל אם תרצו להכין אותה ככה סתם, תאמינו לי שאפשר ואתם תלקקו את האצבעות, תודו לי שוב בפעם המי יודע מכה ובוודאות תראו כמה שהיא טעימה. פשוט מושלמת!
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
את הבקלאווה שלנו הכנתי עם בצק הפילו של שימרית, שהוא הכי נוח לעבודה מבחינתי. מספר העלים שלו מושלם להכנת תבנית ואני הכנתי את הבקלאווה עם טריק נהדר ובוא תראו איך מכינים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
הטריק להכנת הבקלאווה בצורה המיוחדת שלה פשוט
אחרי ששימנתם את עלי הפילו
קחו שני שיפודים ותניחו בתחילת הדף ותגלגלו שני גלגולים בלבד
תפזרו את תערובת האגוזים והפיסטוקים ותגלגלו
את דפי הפילו עם המקלות לרולדה ארוכה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
גמרתם לגלגל? יופי, עכשיו תכווצו את דפי הפילו כלפי פנימה
ליצור מראה מכווצץ ותוציאו את המקלות
אני נעזרתי בשתי מקלות כי הם נשלפים בקלות
מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? בבקשה
מתכונים לט"ו בשבט
את הבקלאווה שלנו מניחים בתבנית משומנת
מניחים את כל הרולדות אחת ליד השנייה
את הרולדה האחרונה תקלפו לצורת שבלול
ותניחו באמצע. היידה – למרוח את שאריות החמאה ולתנור
כשהבקלאווה שלנו יוצאת מהתנור, יוצקים סירופ סוכר
מפזרים עוד קצת תערובת עליה
ובאחריות – אי אפשר להתאפק חותכים וטועמים
וזה כל הכיף – כי הרעש של ההתפצחות והטעמים – מושלםםםםםםם!
נפתחה קבוצה למוצרים של הסוויט.
רוצים לקבל הצעות למכירה?
בואו הצטרפו פה
סוויט של מוצרים
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית
מושלמת לארוחת החג
וגם אם תכינו בלי שום סיבה, אני מבינה(:
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית
הפוסט בשיתוף "שימרית"
מתכון לבקלאווה אגוזים ופיסטוק ביתית
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילו שימרית
- 100 גרם פיסטוק לא קלוי
- 150 גרם אגוזי מלך טחונים
- רבע כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם חמאה
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
Instructions
- את הפיסטוק והאגוזים קוצצים דק
- מוסיפים לתערובת סוכר חום וקינמון ומערבבים הכל ביחד לתערובת
- תוציאו רבע כוס מהתערובת ותשמרו בצד לקישוט בסוף
- את החמאה ממיסים במיקרו
- פותחים את דפי הפילו ולוקחים כל פעם 2 דפי פילו
- מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת
- מורחים דף פילו אחד, מניחים עליו עוד דף ומורחים גם אותו בחמאה
- לוקחים שני קיסמי שיפודים ומניחים בתחתית דף הפילו ומגלגלים שני גלגולים בלבד
- מפזרים על כל הדף מתערובת האגוזים והפיסטוקים ומצמידים לדף הפילו
- מגלגלים עם שיפודי העץ את הדפים שלנו לרולדה ארוכה
- אחרי שסיימתם לגלגל מכווצים את דפי הפילו משני הצדדים
- ומושכים החוצה את שיפודי העץ. זהו. יש לכם בקלאווה מכווץ
- משמנים תבנית ומניחים את הבקלאווה המכווץ שלנו בתבנית
- ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים בתבנית אחד ליד השני
- את הרולדה האחרונה מכווצים לצורת שבלול ושמים באמצע
- מורחים את הבקלאווה שלנו בחמאה המומסת שנותרה ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה לאפייה עד שהוא משחים
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
- בסיר קטן מחממים את המים עם הסוכר הלימון ותמצית הוניל עד לרתיחה
- אחרי שהסירופ רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
- כשהבקלאווה שלנו יוצא מהתנור יוצקים על הבקלאווה את הסירופ
- מקשטים עם הפיסטוקים והאגוזים ששמרנו בצד
- חותכים לקוביות והללויה אומרים ואה-ואה, שוב היא עשתה את זה. זה טעים אש!
- היידה אהובות ואהובים שיהיה חג שמח!