Go Back Email Link
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

סוויט דולי
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי שיגרום לאורחים שלכם לשיר הללויה ומגיע עד אליכם הביתה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Course מתכונים לבשר, מתכונים לחגים
Cuisine מטבח ישראלי
Servings 5

Ingredients
  

  • קילו וחצי נתח בריסקט טרי
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מלח גס
  • 3 כפות פלפל שחור גרוס
  • 15 תפוחי אדמה לא מקולפים חתוכים לחצי
  • 4 גזרים מקולפים וחתוכים
  • 4 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 2-3 עלי סלרי
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 ראש שום שלם
  • 2 כפות עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, קורנית
  • 3 כפות סילן
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מים רותחים

Instructions
 

  • מוציאים את הבשר מהמקרר, משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני העבודה
  • בינתיים מכינים את הירקות. קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות, את תפוחי האדמה חותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים.
  • מורחים את הבשר בשמן זית ומעסים אותו עם המלח והפלפל השחור
  • מחממים תנור לחום של 250 או 270 מעלות, הכי חם וכשהתנור חם מכניסים את הבשר על רשת. מתחת לבשר יש להניח רוסטר או תבנית שיאספו את הנוזלים.
  • נותנים לבשר רבע שעה מכת חום בתנור.
  • מוציאים את הבשר מהתנור.
  • מפזרים על תחתית הרוסטר עשבי תיבול ומניחים על עשבי התיבול את הבשר
  • מפזרים מסביב את כל הירקות וגם את עלי הסלרי
  • מפזרים את שיני השום וראש שום שמים בין הירקות
  • יוצקים מסביב את הסילן, סויה, דבש
  • מפזרים עוד קצת מלח ופלפל שחור מסביב על הירקות
  • יוצקים מים רותחים בזהירות עד שהמים יכסו שלושת רבעי מהתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 140 מעלות מכניסים את הבשר לשלוש שעות
  • אחרי שלוש שעות הבשר יוצא רך, עסיסי, ונימוח בפה.
Keyword מתכון לבריסקט בתנור