מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי.
הכירו את נתח הבשר שיככב על שולחנכם בארוחת החג. בריסקט הוא השם העברי לנתח חזה בקר שבבישול ארוך הוא הופך לרך-רך נמס ונימוח בפה.
הכנתי לכם סרטון מדויק להכנת נתח הבשר כדי שתוכלו להתרשם ושיהיה לכם מדריך מדויק כיצד מכינים.
את נתח הבריסקט מצאתי ב"איתן מעדני בשר", חנות המפעל שנמצאת בבית חנניה. איתן מעדני בשר, הוא עסק משפחתי שהוקם ע"י אב המשפחה ופועל כבר למעלה מ-40 שנה ומנוהל ע"י בני המשפחה.
השירות בחנות אישי וחם, הניקיון והאסתטיות ניכרים כבר בכניסה.
תענוג להסתובב בחנות. מבחר עשיר של בשרים מכל הסוגים והמינים, נתחי פרימיום משובחים כגון: אנטריקוט, פילה, סינטה, טומהוק, פלט איירון, פיקניה, אסאדו, דנוור קאט, קבבים, קציצות, נקניקיות, כבד אווז, שקדי עגל, יינות ובירות מייצור מקומי, רטבים, תבלינים, מנגלים, מעשנות, סכינים, בוצ'רים ועוד.
בואו תראו באינסטוש את הביקור באיתן מעדני בשר
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
איתי, מנהל המפעל המליץ לי על הבריסקט, נתח הבשר המיוחד אותו הכנתי לכבוד החג. איתי הסביר, כי מייבאים את הבשר מחוות הגידול שלהם בארגנטינה. הייחודיות של הבריסקט שהוא שייך לגזע הבשר של הבלאק אנגוס,
בשר שבבישול ארוך הופך לנמס ורך. הוא לא נתח בשר מתאים לבשר שמכינים על האש.
הבריסקט צריך את הזמן שלו בבישול ארוך.
איך אמר לי איתי? "אנשים אוהבים שהבשר נמס להם בפה, שלא צריך להתאמץ כדי ליהנות ממנו והנתח הזה עושה את העבודה. הבשר לאחר בישול ארוך הופך לנימוח."
ואי ואי כמה צדק. זו בדיוק המילה שמתארת את הבשר לאחר הבישול, הבשר נימוח בפה. ההפתעה הגמורה זה נראה כאילו הבשר זקוק לטיפול מיוחד, ממש לא. תכף תראו כמה קל להכין אותו.
ככה נראה הבשר כשקניתי אותו. נתח בריסקט של קילו וחצי יספיק לחמישה אנשים.
ראשית מתחילים עם שימון נתח הבשר בשמן זית,
מעסים אותו היטב היטב ממליחים ומפלפלים.
מכניסים את הבשר למכת חום ראשונה בתנור שחומם ל250 או 270 מעלות, כרבע שעה.
מניחים את הבשר על רשת, מתחת לרשת שמים רוסטר כדי שיקלוט את כל הנוזלים ונותנים לבשר מכת חום כדי ש"יסגור את הבשר" וכל הנוזלים ישארו בבשר.
לאחר כרבע שעה, מוציאים את הבשר מהתנור.
רוצים לקבל כל יום מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו39 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח
על תחתית הרוסטר מפזרים עשבי תיבול כמו קורנית, טימין, רוזמרין, רק את העלים לא את הגבעולים ועל זה מניחים את הבשר.
מסדרים מסביב בצל, תפוחי אדמה, גזר, שום, עלי סלרי, מתבלים בדבש, סילן, סויה עוד קצת מלח ופלפל שחור
יוצקים מים רותחים
זהו. שלום-על-ישראל. בזה נגמרה העבודה שלכם.
מכניסים לתנור ושוכחים מהבשר לשלוש שעות. נותנים לו להתבשל כשלוש שעות בתנור.
כשהוא יוצא מהתנור אתם תשירו הללויה. רך-רך-רך , נימוח ונמס בפה. הירקות מסביב סופגים את הטעם ויש לכם מנה מושלמת.
ככה נראה הבשר לאחר בישול ארוך בתנור תראו את הרוטב המשגע שנוצר.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אפשר להגיש כנתח שלם
אפשר להגיש פרוס עם הירקות מסביב.
ביס אחד והאורחים שלכם מתחילים לשיר הללויה או לרקוד סירטאקי, למרות שהבשר מגיע מארגנטינה ולא מיוון.
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
לכבוד החג
מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת
מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי
![]()
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי
סוויט דוליIngredients
- קילו וחצי נתח בריסקט טרי
- רבע כוס שמן זית
- 3 כפות מלח גס
- 3 כפות פלפל שחור גרוס
- 15 תפוחי אדמה לא מקולפים חתוכים לחצי
- 4 גזרים מקולפים וחתוכים
- 4 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים
- 2-3 עלי סלרי
- 10 שיני שום פרוסות
- 1 ראש שום שלם
- 2 כפות עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, קורנית
- 3 כפות סילן
- 3 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה
- מים רותחים
Instructions
- מוציאים את הבשר מהמקרר, משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני העבודה
- בינתיים מכינים את הירקות. קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות, את תפוחי האדמה חותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים.
- מורחים את הבשר בשמן זית ומעסים אותו עם המלח והפלפל השחור
- מחממים תנור לחום של 250 או 270 מעלות, הכי חם וכשהתנור חם מכניסים את הבשר על רשת. מתחת לבשר יש להניח רוסטר או תבנית שיאספו את הנוזלים.
- נותנים לבשר רבע שעה מכת חום בתנור.
- מוציאים את הבשר מהתנור.
- מפזרים על תחתית הרוסטר עשבי תיבול ומניחים על עשבי התיבול את הבשר
- מפזרים מסביב את כל הירקות וגם את עלי הסלרי
- מפזרים את שיני השום וראש שום שמים בין הירקות
- יוצקים מסביב את הסילן, סויה, דבש
- מפזרים עוד קצת מלח ופלפל שחור מסביב על הירקות
- יוצקים מים רותחים בזהירות עד שהמים יכסו שלושת רבעי מהתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 140 מעלות מכניסים את הבשר לשלוש שעות
- אחרי שלוש שעות הבשר יוצא רך, עסיסי, ונימוח בפה.
כמה מים?
מכיוון שאני לא יודעת באיזה סיר את משתמשת אין ממש המלצה לכמות מים. רצוי שהמים יהיו בגובה 3/4 עד התבשיל. לא לכסות את הבשר לגמרי.