מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי שמגיע עד אליכם הביתה

שתף
הדפסה
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי
מה צריך

קילו וחצי נתח בריסקט טרי
רבע כוס שמן זית
3 כפות מלח גס
3 כפות פלפל שחור גרוס
15 תפוחי אדמה
4 גזרים
4 בצלים
2-3 עלי סלרי
10 שיני שום
1 ראש שום שלם
2 כפות עשבי תיבול
3 כפות סילן
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
מים רותחים

מה צריך

קילו וחצי נתח בריסקט טרי
רבע כוס שמן זית
3 כפות מלח גס
3 כפות פלפל שחור גרוס
15 תפוחי אדמה
4 גזרים
4 בצלים
2-3 עלי סלרי
10 שיני שום
1 ראש שום שלם
2 כפות עשבי תיבול
3 כפות סילן
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
מים רותחים

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי.
הכירו את נתח הבשר שיככב על שולחנכם בארוחת החג. בריסקט הוא השם העברי לנתח חזה בקר שבבישול ארוך הוא הופך לרך-רך נמס ונימוח בפה.

הכנתי לכם סרטון מדויק להכנת נתח הבשר כדי שתוכלו להתרשם ושיהיה לכם מדריך מדויק כיצד מכינים.

את נתח הבריסקט מצאתי ב"איתן מעדני בשר", חנות המפעל שנמצאת בבית חנניה. איתן מעדני בשר, הוא עסק משפחתי שהוקם ע"י אב המשפחה ופועל כבר למעלה מ-40 שנה ומנוהל ע"י בני המשפחה.

השירות בחנות אישי וחם, הניקיון והאסתטיות ניכרים כבר בכניסה.
תענוג להסתובב בחנות. מבחר עשיר של בשרים מכל הסוגים והמינים, נתחי פרימיום משובחים כגון: אנטריקוט, פילה, סינטה, טומהוק, פלט איירון, פיקניה, אסאדו, דנוור קאט, קבבים, קציצות, נקניקיות, כבד אווז, שקדי עגל, יינות ובירות מייצור מקומי, רטבים, תבלינים, מנגלים, מעשנות, סכינים, בוצ'רים ועוד.

 

איתן מעדני בשר

 

בואו תראו באינסטוש את הביקור באיתן מעדני בשר
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

איתי, מנהל המפעל המליץ לי על הבריסקט, נתח הבשר המיוחד אותו הכנתי לכבוד החג. איתי הסביר, כי מייבאים את הבשר מחוות הגידול שלהם בארגנטינה. הייחודיות של הבריסקט שהוא שייך לגזע הבשר של הבלאק אנגוס,
בשר שבבישול ארוך הופך לנמס ורך. הוא לא נתח בשר מתאים לבשר שמכינים על האש.

הבריסקט צריך את הזמן שלו בבישול ארוך.

איך אמר לי איתי? "אנשים אוהבים שהבשר נמס להם בפה, שלא צריך להתאמץ כדי ליהנות ממנו והנתח הזה עושה את העבודה. הבשר לאחר בישול ארוך הופך לנימוח."

ואי ואי כמה צדק. זו בדיוק המילה שמתארת את הבשר לאחר הבישול, הבשר נימוח בפה. ההפתעה הגמורה זה נראה כאילו הבשר זקוק לטיפול מיוחד, ממש לא. תכף תראו כמה קל להכין אותו.

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

 

ככה נראה הבשר כשקניתי אותו. נתח בריסקט של קילו וחצי יספיק לחמישה אנשים.

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

ראשית מתחילים עם שימון נתח הבשר בשמן זית,
מעסים אותו היטב היטב ממליחים ומפלפלים.

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

מכניסים את הבשר למכת חום ראשונה בתנור שחומם ל250 או 270 מעלות, כרבע שעה.

מניחים את הבשר על רשת, מתחת לרשת שמים רוסטר כדי שיקלוט את כל הנוזלים ונותנים לבשר מכת חום כדי ש"יסגור את הבשר" וכל הנוזלים ישארו בבשר.

לאחר כרבע שעה, מוציאים את הבשר מהתנור.

רוצים לקבל כל יום מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו39 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח

 

 

על תחתית הרוסטר מפזרים עשבי תיבול כמו קורנית, טימין, רוזמרין, רק את העלים לא את הגבעולים ועל זה מניחים את הבשר.

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

מסדרים מסביב בצל, תפוחי אדמה, גזר, שום, עלי סלרי, מתבלים בדבש, סילן, סויה עוד קצת מלח ופלפל שחור

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

יוצקים מים רותחים

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

זהו. שלום-על-ישראל. בזה נגמרה העבודה שלכם.

מכניסים לתנור ושוכחים מהבשר לשלוש שעות. נותנים לו להתבשל כשלוש שעות בתנור.

כשהוא יוצא מהתנור אתם תשירו הללויה. רך-רך-רך , נימוח ונמס בפה. הירקות מסביב סופגים את הטעם ויש לכם מנה מושלמת.

ככה נראה הבשר לאחר בישול ארוך בתנור תראו את הרוטב המשגע שנוצר.

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

אפשר להגיש כנתח שלם

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

אפשר להגיש פרוס עם הירקות מסביב.
ביס אחד והאורחים שלכם מתחילים לשיר הללויה או לרקוד סירטאקי, למרות שהבשר מגיע מארגנטינה ולא מיוון.

 

 עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר

מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח

 

לכבוד החג

מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת

מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת

 

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

 

מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

 

 


מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי

סוויט דולי
מתכון לבריסקט בתנור רך ועסיסי שיגרום לאורחים שלכם לשיר הללויה ומגיע עד אליכם הביתה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Course מתכונים לבשר, מתכונים לחגים
Cuisine מטבח ישראלי
Servings 5

Ingredients
  

  • קילו וחצי נתח בריסקט טרי
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מלח גס
  • 3 כפות פלפל שחור גרוס
  • 15 תפוחי אדמה לא מקולפים חתוכים לחצי
  • 4 גזרים מקולפים וחתוכים
  • 4 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 2-3 עלי סלרי
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 ראש שום שלם
  • 2 כפות עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, קורנית
  • 3 כפות סילן
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מים רותחים

Instructions
 

  • מוציאים את הבשר מהמקרר, משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני העבודה
  • בינתיים מכינים את הירקות. קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות, את תפוחי האדמה חותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים.
  • מורחים את הבשר בשמן זית ומעסים אותו עם המלח והפלפל השחור
  • מחממים תנור לחום של 250 או 270 מעלות, הכי חם וכשהתנור חם מכניסים את הבשר על רשת. מתחת לבשר יש להניח רוסטר או תבנית שיאספו את הנוזלים.
  • נותנים לבשר רבע שעה מכת חום בתנור.
  • מוציאים את הבשר מהתנור.
  • מפזרים על תחתית הרוסטר עשבי תיבול ומניחים על עשבי התיבול את הבשר
  • מפזרים מסביב את כל הירקות וגם את עלי הסלרי
  • מפזרים את שיני השום וראש שום שמים בין הירקות
  • יוצקים מסביב את הסילן, סויה, דבש
  • מפזרים עוד קצת מלח ופלפל שחור מסביב על הירקות
  • יוצקים מים רותחים בזהירות עד שהמים יכסו שלושת רבעי מהתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 140 מעלות מכניסים את הבשר לשלוש שעות
  • אחרי שלוש שעות הבשר יוצא רך, עסיסי, ונימוח בפה.
Keyword מתכון לבריסקט בתנור

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
אסתי
אסתי
16 ימים לפני

כמה מים?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים