בסיר רחב שוליים מפזרים עיגולי בצל חתוך.
מפזרים מעל עיגולי גזר,
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים מים ושמים על האש.
מוסיפים את ראש הדג ואת האידרה לסיר
ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
בינתיים מכינים את הקציצות גפילטעפיש.
מערבבים את הדג הטחון עם ביצים, בצל קצוץ, מלח ופלפל.
מערבבים ומוסיפים את קמח המצה או פרורי הלחם.
מערבבים היטב ויוצרים קציצות מהתערובת.
לסיר שעל האש מוסיפים את קציצות הדג.
אפשר למלא את ראש הדג במלית ולהוסיף לתבשיל
מסדרים את קציצות הדג בתוך הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה
ומבשלים כשעה עד שעה ורבע על אש נמוכה.
מורידים מהאש, מקררים ושמים לילה במקרר.
הדג המושלם בשבילכם לחג