מתכון לגפילטע פיש מושלם
בתור אחת שגדלה בבית ספרדי לא הכרתי גפילטע פיש. לא אכלו את זה אצלנו והכרתי את קציצות הגפילטעפיש רק כשבגרתי.
חמותי למרות שהיא ממוצא ספרדי, הכינה שנים גפילטע פיש ואצלה טעמתי גפילטעפיש שהוא טעים.
עד היום הילדים שלי למשל לא מוכנים לגעת בגפילטע פיש,
יש יגידו שזה מוזר, אבל אני ממש אוהבת גפילטע פיש.
אוהבת עד כדי כך שמוכנה להכין מדי חג את הגפילטעפיש.
בימנו די קל להכין גפילטעפיש, במיוחד אם הולכים לחנות הדגים הקרובה לביתכם ומבקשים שיכינו לכם את התערובת.
אני קבלתי שקית של קרפיון טחון היטב ועוד שקית של הראש עם האידרה,
שחייבים אותם בשביל הרוטב.
הדג והאידרה יוצרים את ציר הדגים וכך הרוטב נעשה סמיך בעת הבישול.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית.
איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית
אם אתם לא בענייני סרטים אוכל להגיד שהכנת הגפילטע פיש
לא שונה בעצם מלהכין קציצות מכל סוג אחר.
מקילו קרפיון טחון יצאו לי כ – 25 קציצות.
מתכון קל להכנה ומהיר זה המתכון שלי לגפילטע פיש, הוא גם טעים מאד.
לא תמצאו בו שום מתיקות.
על מנת להכין את קציצות הגפילטע פיש
נזדקק לקילו דג קרפיון טחון
2 ביצים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל (שלא בתמונה)
וקמח מצה או פרורי לחם בראש השנה
בינתיים נכין סיר עם עיגולי בצל וגזר
שם שמים את ראש הדג והאידרה ומבשלים לקבלת ציר הדג.
עוד מתכונים לראש השנה
מתכונים לראש השנה
ומבשלים הכל ביחד.
עוד מתכונים טעימים של דגים תוכלו למצוא כאן
מתכונים לדגים
אלה שלא אוכלים גפילטעפיש
אוכלים דג סלמון בתנור הנה המתכון כאן
דג סלמון בתנור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לגפילטע פיש מושלם
מתכון לגפילטע פיש מושלם
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו קרפיון טחון
- 1 ראש ואידרה של הדג
- 2 בצל
- 2 גזר
- 3 כפות פירורי לחם / קמח מצה בפסח
- 2 ליטר מים
- מלח
- פלפל שחור
Instructions
- בסיר רחב שוליים מפזרים עיגולי בצל חתוך.
- מפזרים מעל עיגולי גזר,
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים מים ושמים על האש.
- מוסיפים את ראש הדג ואת האידרה לסיר
- ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
- בינתיים מכינים את הקציצות גפילטעפיש.
- מערבבים את הדג הטחון עם ביצים, בצל קצוץ, מלח ופלפל.
- מערבבים ומוסיפים את קמח המצה או פרורי הלחם.
- מערבבים היטב ויוצרים קציצות מהתערובת.
- לסיר שעל האש מוסיפים את קציצות הדג.
- אפשר למלא את ראש הדג במלית ולהוסיף לתבשיל
- מסדרים את קציצות הדג בתוך הסיר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה
- ומבשלים כשעה עד שעה ורבע על אש נמוכה.
- מורידים מהאש, מקררים ושמים לילה במקרר.
- הדג המושלם בשבילכם לחג