שמים בקערת המיקסר עם הקמח עם השמרים ומערבבים
שמים במיקסר וו לישה
מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מוסיפים ביצה ומעבירים למיקסר
נותנים למיקסר לעבוד כמה דקות ומוסיפים חמאה רכה
בזמן שהמיקסר עובד יוצקים פנימה לאט את החלב הפושר
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונתלה על הוו
מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט מורחים אותו בשמן
מעבירים לקערה עם שמן ומכסים בניילון נצמד
מתפיחים לשעה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
מוציאים את הבצק שתפח, לשים מעט להוצאת האוויר
על משטח העבודה מפזרים קמח ומרדדים את הבצק
לרדד אבל להשאיר את הגובה שלו כסנטימטר כדי שלא יהיה צד מדי
עם גלגלת דואנאטס מעבירים על הבצק ויוצרים דונאטס
אים אין לכם גלגלת, לוקחים קורצן בצורת עיגול וקורצים עיגולים בבצק
עם קורצן יותר קטן יוצרים חורים קטנים באמצע
מכינים ריבועים של נייר אפייה בתבנית
מניחים על כל נייר אפייה מניחים את הדונאטס
ככה מכינים את כל התבנית
כשהתבנית מוכנה מכסים במגבת לעוד חצי שעה של התפחה
מחממים שמן בסיר, איך יודעים שהשמן מוכן? מכניסים ידית של עץ לסיר ואם יש בועות מסביב לידית סימן שהשמן חם
מעבירים בזהירות את הדונאטס לתוך השמן, מנמיכים את האש אם צריך שהסופגניות לא ישרפו
או שלא ישארו רכות מבפנים
הופכים אותן לצד השני, כשהן שחומות מעבירים לנייר סופג
משאירים אותן להתקרר ובינתיים מכינים את הגאנש
מרתיחים שמנת מתוקה שמים פנימה את השוקולד נותנים לשמנת עם השוקולד לנוח כחמש דקות
מערבבים את הגאנש לעיסה שחורה
טובלים כל דונאט בשוקולד ומניחים על רשת כדי שהשוקולד יטפטף
מפזרים סוכריות צבעוניות מעל ואמא'לה ואבא'לה אי אפשר להפסיק לטעום!
שיהיה חג טעים מאד