מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים שאי אפשר להפסיק לאכול

שתף
הדפסה
מתכון לדונאטס רכים ומושלמים
מה צריך

500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
100 גרם חמאה
1 כוס חלב פושר
לציפוי
גאנש שוקולד
סוכריות צבעוניות

סוויט טיפ

לגירסת פרווה
להחליף את החמאה בנטורינה
את החלב במים

מה צריך

500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
100 גרם חמאה
1 כוס חלב פושר
לציפוי
גאנש שוקולד
סוכריות צבעוניות

סוויט טיפ

לגירסת פרווה
להחליף את החמאה בנטורינה
את החלב במים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים שכל ביס מהם הוא פשוט עננים! הדונאטס הכי טעימים שתכינו אבר!! ואי ואי כמה טעימות יצאו. הזמנתי את הילדים כמובן בערב לטעום את הדונאטס.

אין כמו מבחן הטעם של הקטנים, בסרטון תוכלו לראות את הנכדה שלי שעוברת מדונאטס אחד למשנהו כמה שהיה לה טעים. כלתי אמרה שזה שערורייתי כמה שזה טעים ולא הגיוני בעליל!

חייבת להודות בפניכם שהם יצאו כל כך טעימים, שבהתחלה טעמתי ביס מאחת, ואחרי זה עברתי לשנייה, להיות בטוחה שכל הדונאטס טעימים, אבל ידוע שטעימות של דונאטס לפני חג החנוכה אין בהם קלוריות!

 

היידה, הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים

בואו לראות באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

כל ההתלהבות שלי בהכנת הדונאטס התחילה כשקניתי את הגלגלת שמכינים איתה דונאטס
היא נהדרת בהכנת הדונאטס

 

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

 

 

הבסיס, הכנתי בצק שמרים שיצא מושלם ורך מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

אחרי ההתפחה, משטחים את הבצק שלא דק מדי, שיהיה לפחות סנטימטר גובה

תקמחו את הבצק לפני שמעבירים את הגלגלת ככה יהיה יותר קל.

ורק אחרי זה מעבירים את הגלגלת במהירות.

גם אם לא יצאו מושלמות, בואו, גם אצלי לא יצאו הכי מושלמות, לא קרה כלום
מעבדים את הבצק שוב, משטחים ועוברים שוב עם הגלגלת

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

אין לכם גלגלת? לא קרה כלום
שני קורצנים של עיגולים, קורצים עיגול, עוד אחד באמצע עם קורצן יותר קטן
חדי העין יכולים לראות שאני השתמשתי בפקק של קרטון חלב(:
כן אני יצירתית אין ספק

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

אחרי שיש לנו עיגולי בצק נותנים להם שוב לטפוח ואז טיגון

אחרי הטיגון ,  תעבירו את הדונאטס לנייר סופג

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

 

טיפ לציפוי הדונאטס
ממליצה  לשים תבנית אפייה ועליה רשת,
על הרשת מניחים את הדונאטס
טובלים בשוקולד מצפים בסוכריות צבעוניות
וככה כל השאריות נופלות לתבנית ואתם מסודרים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ

 

המושלמות שלנו עם הקישוטים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה
מתכונים לחנוכה

 

תראו את האווריריות של הבצק
מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? בבקשה
מתכונים לסופגניות

 

הגלגלת שתעזור לכם להכין דונאטס מושלמים לחנוכה

 

מבטיחה לכם אתם תברכו אותי
עם הבצק המושלם הזה

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

 

מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

סוויט דולי
מתכון לדונאטס רכים ומושלמים הכי טעימים שתכינו אבר!
Prep Time 50 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 47 minutes
Course מתכונים לסופגניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חלב פושר

לציפוי

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכריות צבעוניות

Instructions
 

  • שמים בקערת המיקסר עם הקמח עם השמרים ומערבבים
  • שמים במיקסר וו לישה
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מוסיפים ביצה ומעבירים למיקסר
  • נותנים למיקסר לעבוד כמה דקות ומוסיפים חמאה רכה
  • בזמן שהמיקסר עובד יוצקים פנימה לאט את החלב הפושר
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונתלה על הוו
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט מורחים אותו בשמן
  • מעבירים לקערה עם שמן ומכסים בניילון נצמד
  • מתפיחים לשעה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מוציאים את הבצק שתפח, לשים מעט להוצאת האוויר
  • על משטח העבודה מפזרים קמח ומרדדים את הבצק
  • לרדד אבל להשאיר את הגובה שלו כסנטימטר כדי שלא יהיה צד מדי
  • עם גלגלת דואנאטס מעבירים על הבצק ויוצרים דונאטס
  • אים אין לכם גלגלת, לוקחים קורצן בצורת עיגול וקורצים עיגולים בבצק
  • עם קורצן יותר קטן יוצרים חורים קטנים באמצע
  • מכינים ריבועים של נייר אפייה בתבנית
  • מניחים על כל נייר אפייה מניחים את הדונאטס
  • ככה מכינים את כל התבנית
  • כשהתבנית מוכנה מכסים במגבת לעוד חצי שעה של התפחה
  • מחממים שמן בסיר, איך יודעים שהשמן מוכן? מכניסים ידית של עץ לסיר ואם יש בועות מסביב לידית סימן שהשמן חם
  • מעבירים בזהירות את הדונאטס לתוך השמן, מנמיכים את האש אם צריך שהסופגניות לא ישרפו
  • או שלא ישארו רכות מבפנים
  • הופכים אותן לצד השני, כשהן שחומות מעבירים לנייר סופג
  • משאירים אותן להתקרר ובינתיים מכינים את הגאנש
  • מרתיחים שמנת מתוקה שמים פנימה את השוקולד נותנים לשמנת עם השוקולד לנוח כחמש דקות
  • מערבבים את הגאנש לעיסה שחורה
  • טובלים כל דונאט בשוקולד ומניחים על רשת כדי שהשוקולד יטפטף
  • מפזרים סוכריות צבעוניות מעל ואמא'לה ואבא'לה אי אפשר להפסיק לטעום!
  • שיהיה חג טעים מאד
Keyword מתכון לדונאטס רכים ומושלמים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים