בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצה, חמאה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
מוסיפים את המלח, מוסיפים את החלב והמיקסר עובד
נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
מוציאים את הבצק מהמיקסר
משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
חותכים את הבצק לשני חלקים שווים מכל חלק נכין חלה
כל חלק מחלקים ל6-8 כדורים
מכסים את הבצק ומתחילים להכין את החלה
לשים את הבצק ומכדררים לכדור עגול וחלק
עם כף היד מכדררים את הכדור בתוך כף היד עד שהוא ממש חלק
משמנים תבנית ומסדרים את הכדורים עם רווח ביניהם בתבנית
באמצע שמים כלי עגול כדי שישאר לנו באמצע עיגול ריק
אחרי שסיימנו למלא את התבנית, מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק
מפזרים שומשום ומחכים עוד כחצי שעה עד שהכדורים תופחים מעט
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים כחצי שעה עד שהחלה משחימה
בינתיים מכינים סירופ מתוק.
שמים בסיר את הסוכר עם המים הלימון והווניל ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות
כשהתבנית יוצאת מהתנור, מורחים על החלה שלנו מסירופ הסוכר
שיהיה חג שמח אהובות ואהובים.