Go Back Email Link
חלה עגולה מתוקה לראש השנה

מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה

סוויט דולי
מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב פושר

למריחה מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

סירופ סוכר

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים ביצה, חמאה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
  • מוסיפים את המלח, מוסיפים את החלב והמיקסר עובד
  • נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר
  • משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
  • לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
  • חותכים את הבצק לשני חלקים שווים מכל חלק נכין חלה
  • כל חלק מחלקים ל6-8 כדורים
  • מכסים את הבצק ומתחילים להכין את החלה
  • לשים את הבצק ומכדררים לכדור עגול וחלק
  • עם כף היד מכדררים את הכדור בתוך כף היד עד שהוא ממש חלק
  • משמנים תבנית ומסדרים את הכדורים עם רווח ביניהם בתבנית
  • באמצע שמים כלי עגול כדי שישאר לנו באמצע עיגול ריק
  • אחרי שסיימנו למלא את התבנית, מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק
  • מפזרים שומשום ומחכים עוד כחצי שעה עד שהכדורים תופחים מעט
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כחצי שעה עד שהחלה משחימה
  • בינתיים מכינים סירופ מתוק.
  • שמים בסיר את הסוכר עם המים הלימון והווניל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות
  • כשהתבנית יוצאת מהתנור, מורחים על החלה שלנו מסירופ הסוכר
  • שיהיה חג שמח אהובות ואהובים.
Keyword מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה