שמים במיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים
מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים את הסוכר ומערבבים
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה מכניסים את החמאה רכה מאד והמקסר עובד כל הזמן
מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
לאחר שהבצק תפח, לאחר ההתפחה, מוציאים מהקערה, לשים היטב להוצאת האוויר
מחלקים לשני חלקים, לשתי חלות
כל כדור מחלקים לשלושה חלקים. פותחים כדור עם מערוך, ומגלגלים לרולדה ארוכה
מגלגלים את הרולדה היטב ושמים בצד. ככה מכינים את שני הכדורים הנוספים.
מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ושמים את שלושה הפסים לאורך שולחן העבודה
קולעים צמה מהחלה.
אם אתם רוצים יותר קל, אפשר להכין חלה עגולה. פשוט ליצור שבלול ואת הפסים לגלגל מסביב לשבלול
ככה מכינים את שתי החלות שלנו
מעבירים את החלות לתבנית אפייה, מורחים היטב בביצה טרופה
נותנים לחלות לתפוח עוד כחצי שעה
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלות לאפיייה של כשלושים דקות
הן נהדרות!