Go Back Email Link
מתכון לחלת בריוש חגיגית

מתכון לחלת בריוש חגיגית

סוויט דולי
מתכון לחלת בריוש חגיגית רכה כמו עננים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 29 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 1 ביצה טרופה - למריחה על הבצק

Instructions
 

  • שמים במיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה מכניסים את החמאה רכה מאד והמקסר עובד כל הזמן
  • מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
  • מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
  • הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
  • יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • לאחר שהבצק תפח, לאחר ההתפחה, מוציאים מהקערה, לשים היטב להוצאת האוויר
  • מחלקים לשני חלקים, לשתי חלות
  • כל כדור מחלקים לשלושה חלקים. פותחים כדור עם מערוך, ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • מגלגלים את הרולדה היטב ושמים בצד. ככה מכינים את שני הכדורים הנוספים.
  • מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ושמים את שלושה הפסים לאורך שולחן העבודה
  • קולעים צמה מהחלה.
  • אם אתם רוצים יותר קל, אפשר להכין חלה עגולה. פשוט ליצור שבלול ואת הפסים לגלגל מסביב לשבלול
  • ככה מכינים את שתי החלות שלנו
  • מעבירים את החלות לתבנית אפייה, מורחים היטב בביצה טרופה
  • נותנים לחלות לתפוח עוד כחצי שעה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלות לאפיייה של כשלושים דקות
  • הן נהדרות!
Keyword מתכון לחלת בריוש חגיגית