מתכון לחלת בריוש חגיגית

מתכון לחלת בריוש חגיגית ורכה כמו עננים

שתף
הדפסה
מתכון לחלת בריוש חגיגית
מה צריך

500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס חלב

לציפוי
1 ביצה טרופה

 

מה צריך

500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס חלב

לציפוי
1 ביצה טרופה

 

מתכון לחלת בריוש חגיגית

מתכון לחלת בריוש חגיגית וטעימה, רכה כמו עננים, אתם תכינו פעם אחת ולא תבינו איך לא הכנתם קודם. זה נשמע שם מפוצץ "חלת בריוש" אבל למעשה, מי שעובד בשבילכם זה המיקסר. שמים את החומרים אחד אחרי השני והמיקסר עובד יופי.

חלת בריוש היא טעימה מאוד עם מרקם מושלם. היא רכה, אוורירית ועשירה בטעמים. שנית, חלת בריוש היא קלה להכנה יחסית. המרכיבים פשוטים וההוראות ברורות. שלישית, חלת בריוש היא אופציה מצוינת לאירועים מיוחדים, או סתם ליום שישי. היא נראית יפה ומרשימה.

אני הכנתי את החלה עם חמאה וחלב, אבל לשומרי הכשרות, אתם יכולים  להשתמש בנטורינה ומים. הכנתי לארוחה כדי שיהיה "פרווה" והחלה יצאה נהדרת.

אחותי מאד אוהבת בריוש וכמובן שלחתי לה טעימה. היא התקשרה להגיד שכבר אכלה בריוש או שניים בחייה, כזה עוד לא אכלה.

תראו את החלה שלי לפני האפייה. אפיתי את החלה בתבנית קסטן, ללא המכסה. כי החלה היתה גדולה במיוחד.

מתכון לחלת בריוש חגיגית

כל כך התלהבתי ממנה, שהעלתי סטורי באינסטגרם שלי האינסטגרם של סוויטדולי – וקבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון שהיידה – זה הזמן. 

מתכון לחלת בריוש חגיגית

 

עוד מתכונים ללחם ולחמניות תמצאו כאן
מתכונים ללחם ולחמניות

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

 

התבנית המושלמת  לאפייה

תבנית לחם קסטן עם מכסה מבית Patisse ב- 139 ₪ משלוח חינם
119 ₪

תראו את היפהפייה שלנו

הכמות מתאימה לשתי חלות. אפשר להכין חלה אחת ולחמניות או חלה אחת גדולה

מתכון לחלת בריוש חגיגית

מתכון לחלת בריוש חגיגית

 

מתכון לחלת בריוש חגיגית

סוויט דולי
מתכון לחלת בריוש חגיגית רכה כמו עננים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 29 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 1 ביצה טרופה - למריחה על הבצק

Instructions
 

  • שמים במיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  • מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה מכניסים את החמאה רכה מאד והמקסר עובד כל הזמן
  • מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
  • מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
  • הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
  • יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • לאחר שהבצק תפח, לאחר ההתפחה, מוציאים מהקערה, לשים היטב להוצאת האוויר
  • מחלקים לשני חלקים, לשתי חלות
  • כל כדור מחלקים לשלושה חלקים. פותחים כדור עם מערוך, ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • מגלגלים את הרולדה היטב ושמים בצד. ככה מכינים את שני הכדורים הנוספים.
  • מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ושמים את שלושה הפסים לאורך שולחן העבודה
  • קולעים צמה מהחלה.
  • אם אתם רוצים יותר קל, אפשר להכין חלה עגולה. פשוט ליצור שבלול ואת הפסים לגלגל מסביב לשבלול
  • ככה מכינים את שתי החלות שלנו
  • מעבירים את החלות לתבנית אפייה, מורחים היטב בביצה טרופה
  • נותנים לחלות לתפוח עוד כחצי שעה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלות לאפיייה של כשלושים דקות
  • הן נהדרות!
Keyword מתכון לחלת בריוש חגיגית

 


רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
עדנה
עדנה
1 שנה לפני

נראה סוף ומתאים לשבועות ניתן ל כין ולהקפיא.?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים