מתכון לחלת בריוש חגיגית וטעימה, רכה כמו עננים, אתם תכינו פעם אחת ולא תבינו איך לא הכנתם קודם. זה נשמע שם מפוצץ "חלת בריוש" אבל למעשה, מי שעובד בשבילכם זה המיקסר. שמים את החומרים אחד אחרי השני והמיקסר עובד יופי.
חלת בריוש היא טעימה מאוד עם מרקם מושלם. היא רכה, אוורירית ועשירה בטעמים. שנית, חלת בריוש היא קלה להכנה יחסית. המרכיבים פשוטים וההוראות ברורות. שלישית, חלת בריוש היא אופציה מצוינת לאירועים מיוחדים, או סתם ליום שישי. היא נראית יפה ומרשימה.
אני הכנתי את החלה עם חמאה וחלב, אבל לשומרי הכשרות, אתם יכולים להשתמש בנטורינה ומים. הכנתי לארוחה כדי שיהיה "פרווה" והחלה יצאה נהדרת.
אחותי מאד אוהבת בריוש וכמובן שלחתי לה טעימה. היא התקשרה להגיד שכבר אכלה בריוש או שניים בחייה, כזה עוד לא אכלה.
תראו את החלה שלי לפני האפייה. אפיתי את החלה בתבנית קסטן, ללא המכסה. כי החלה היתה גדולה במיוחד.
כל כך התלהבתי ממנה, שהעלתי סטורי באינסטגרם שלי האינסטגרם של סוויטדולי – וקבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון שהיידה – זה הזמן.
עוד מתכונים ללחם ולחמניות תמצאו כאן
מתכונים ללחם ולחמניות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
התבנית המושלמת לאפייה
תראו את היפהפייה שלנו
הכמות מתאימה לשתי חלות. אפשר להכין חלה אחת ולחמניות או חלה אחת גדולה
מתכון לחלת בריוש חגיגית
מתכון לחלת בריוש חגיגית
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- רבע כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב פושר
- 1 ביצה טרופה - למריחה על הבצק
Instructions
- שמים במיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה מכניסים את החמאה רכה מאד והמקסר עובד כל הזמן
- מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
- מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
- הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
- משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
- יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
- לאחר שהבצק תפח, לאחר ההתפחה, מוציאים מהקערה, לשים היטב להוצאת האוויר
- מחלקים לשני חלקים, לשתי חלות
- כל כדור מחלקים לשלושה חלקים. פותחים כדור עם מערוך, ומגלגלים לרולדה ארוכה
- מגלגלים את הרולדה היטב ושמים בצד. ככה מכינים את שני הכדורים הנוספים.
- מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ושמים את שלושה הפסים לאורך שולחן העבודה
- קולעים צמה מהחלה.
- אם אתם רוצים יותר קל, אפשר להכין חלה עגולה. פשוט ליצור שבלול ואת הפסים לגלגל מסביב לשבלול
- ככה מכינים את שתי החלות שלנו
- מעבירים את החלות לתבנית אפייה, מורחים היטב בביצה טרופה
- נותנים לחלות לתפוח עוד כחצי שעה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלות לאפיייה של כשלושים דקות
- הן נהדרות!


נראה סוף ומתאים לשבועות ניתן ל כין ולהקפיא.?
בהחלט כמו כל חלה שמכינים ומקפיאים. לאחר ההקפאה תשאירי אותה בשקית שתפשיר וחימום קל בתנור לפני ההגשה.