Go Back Email Link
מתכון לחמין של קיץ

מתכון לחמין של קיץ

סוויט דולי
מתכון לחמין של קיץ, מנה מנחמת ומרגיעה, חמין טעים אש!
Prep Time 20 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לחמין
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 6 כפוץ שמן
  • 2 בצלים
  • 500 גרם בשר מס' - שריר
  • 2 כוסות חיטה
  • 1 כוס חומוס
  • 1 כוס גריסים
  • 10 תפוחי אדמה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף גריל עוף
  • 10 שיני שום קלופות
  • 6 כוסות מים

Instructions
 

  • משרים את כל הקטניות לילה לפני במים
  • בבוקר, שופכים את המים ושמים את הקטניות במים עד שמתחילים להשתמש בהם
  • יוצקים שמן לסיר, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לאט לאט עד לגוון שחום
  • כשהבצל שחום מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה
  • נותנים למים להתבשל מספר דקות עד שהמים הופכים לחומים
  • מוסיפים את המלח, פלפל שחור ותבלין גריל עוף, שום ומבשלים דקה או שנתיים
  • מוסיפים את הבשר לסיר
  • יתכן ויהיה לכם קצף בגלל הבשר, עם כף תוציאו את הקצף ותנמיכו את האש
  • מוסיפים את הקטניות לסיר ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד ולהתבשל לאט לאט
  • מעבירים לתנור או לפלטה ונותנים לסיר להתבשל לאט לאט עד שבת. בתאבון.
Keyword מתכון לחמין של קיץ