מתכון לחמין של קיץ העלה המון שאלות במשפחה כשהודעתי שהכנתי חמין.
"אף פעם לא אכלתי חמין של קיץ" אמר החתן שלי
"אמא, מה פתאם הכנת חמין בקיץ?" ולכי תסבירי בעצם מה מתרחש בנפש שלך. געגוע, הרגשה מנחמת, משהו שירגיע את הנפש שסוערת בימים טרופים אלה. חמין נראה לי משהו שירגיע את הנפש המעורערת עם כל מה שעובר עלינו. והוא באמת יצא טעים אש.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
שמתי בסיר המון חיטה, גריסים, חומוס, תפוחי אדמה ובטח בשר, אבל לא שמתי שעועית בכלל. רציתי לעשות הבדל עם החמין, שידעו שזה חמין של קיץ.
השכבה העליונה היתה קריסיפית ונהדרת, ובתוכו החמין היה רץ, עסיסי, הבשר נמס בפה, תפוחי האדמה יצאו מושלמים, בקיצור, אם בא לכם להכין סיר שיש בו הכל, טעמים מופלאים, נחמה והמון נוסטלגיה, לכו תכינו חמין של קיץ.
כולנו יודעים כמה קל להכין חמין. לאחר שמכניסים את כל המרכיבים לסיר, אפשר פשוט להכניס אותו לתנור או לפלטה החשמלית ולתת לו להתבשל לאורך זמן. בארוחה, מוציאים את הסיר מהתנור – מצרפים סלטים טעימים ויש לכם ארוחה נהדרת.
איזה סלטים אתם שואלים? בבקשה סלטים שמגישים ליד החמין
אני התחלתי את ההכנות לחמין לילה לפני. תשרו את החיטה, הגריסים והחומוס במים לילה לפני. החומוס יתפח, החיטה תספוג מים. בבוקר שופכים את המים ושמים מים חדשים עד שמגיע השלב שמכינים לסיר.
לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור
סט קערות להכנת טורטיה אכילה
רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחמין?
מתכונים לחמין
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חמין של קיץ יעשה לכם הרגשה נפלאה , תנסו, מבטיחה לכם שתהנו.
מתכון לחמין של קיץ
מתכון לחמין של קיץ
סוויט דוליIngredients
- 6 כפוץ שמן
- 2 בצלים
- 500 גרם בשר מס' - שריר
- 2 כוסות חיטה
- 1 כוס חומוס
- 1 כוס גריסים
- 10 תפוחי אדמה
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף גריל עוף
- 10 שיני שום קלופות
- 6 כוסות מים
Instructions
- משרים את כל הקטניות לילה לפני במים
- בבוקר, שופכים את המים ושמים את הקטניות במים עד שמתחילים להשתמש בהם
- יוצקים שמן לסיר, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לאט לאט עד לגוון שחום
- כשהבצל שחום מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה
- נותנים למים להתבשל מספר דקות עד שהמים הופכים לחומים
- מוסיפים את המלח, פלפל שחור ותבלין גריל עוף, שום ומבשלים דקה או שנתיים
- מוסיפים את הבשר לסיר
- יתכן ויהיה לכם קצף בגלל הבשר, עם כף תוציאו את הקצף ותנמיכו את האש
- מוסיפים את הקטניות לסיר ומביאים לרתיחה
- אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד ולהתבשל לאט לאט
- מעבירים לתנור או לפלטה ונותנים לסיר להתבשל לאט לאט עד שבת. בתאבון.