Go Back Email Link
מתכון ללזניה ספגטי בשר

מתכון ללזניה ספגטי בשר

סוויט דולי
מתכון ללזניה ספגטי בשר ארוחה שלמה בתבנית אחת
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לפסטה
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 1 חבילה ספגטי ארוכים מבושלים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1וחצי כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כוס מים

Instructions
 

  • ממלאים סיר במים, מרתיחים את המים ומבשלים את הספגטי. לא רך לגמרי. קצת אל דנטה
  • בינתיים מכינים את הבשר
  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, תבלינים ומים ומבשלים כחמש דקות לתערובת אחידה
  • מוציאים את הספגטי, יוצקים למסננת ומסננים את המים
  • משמנים תבנית ומסדרים שכבת פסטה על התבנית לאורך התבנית
  • עם כף מעבירים כף אחרי דף את שכבת הבשר ומפזרים על כל הספגטי
  • מפזרים עוד שכבת ספגטי על הבשר ועל הספגטי למרוח שכבת בשר נוספת
  • מצפים ברוטב בשמל מעל

מתכון לרוטב בשמל

  • 50 גרם נטורינה /חמאה
    1 כף קמח או1 כף קורנפלור
    1 כוס חלב או מים לפרווה
    רבע כפית מלח קורט פלפל שחור רבע כפית מוסקט טחון
  • ממיסים את החמאה/ הנטורינה בסיר
    מוסיפים את הקמח או הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים
    מוסיפים את החלב/מים ומערבבים מוסיפים מלח, פלפל שחור ומוסקט טחון ומערבבים
    מערבבים הכל ביחד עד לקבלת בלילה אחידה,
    לא מפסיקים לערבב עד שהבלילה מוכנה
  • כשהבלילה מוכנה מורחים על שכבת הבשר מלמעלה
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות ושלא ישרף לכם! בתיאבון.
Keyword מתכון ללזניה ספגטי בשר