Go Back Email Link
מתכון ללחם פודינג עם תפוחים

מתכון ללחם פודינג עם תפוחים

סוויט דולי
נשארה לכם חלה? בואו תכינו איתה משהו מופלא
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 15 minutes
Course מתכונים לשבת
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • חצי חלה מפוררת
  • 6 ביצים
  • 1 וחצי כוס חלב
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס צימוקים בהירים
  • 2 תפוחים חתוכים

לפזר על התפוחים

  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

Instructions
 

  • שמים הביצים בקערה, טורפים ומוסיפים חלה, חלב, שמנת מתוקה, סוכר וקינמון ומערבבים.
  • טורפים היטב הכל עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מפוררים את החלה ושמים בתוך הבלילה ומערבבים היטב
  • משמנים תבנית עם שכבה עבה של חמאה ואת החמאה חותכים לקוביות ומפזרים בתחתית התבנית.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית.
  • מערבבים את התפוחים עם הסוכר והקינמון, מפזרים מעל העיסה ומערבבים הכל ביחד.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעה וחצי כדי שהטעמים יספגו.
  • מחממים תנורל-180 מעלות, מוציאים מהמקרר ואופים את הקסם הזה בערך ארבעים דקות.
  • זה תופח, זה ממלא את הבית בריחות למות!
  • טוב נו, לא למות אבל אנשים נמשכים כמו מגנט למטבח
  • לחם הפודינג תופח שזה נהדר! בודקים עם קיסם שהבתוכו יבש ומוציאים.
  • אבקת סוכר למעלה ולמכורים האמיתים סירופ מייפל בעת ההגשה.
  • תוסיפו גלידה ליד ועם כל ביס כשהוא חם והפה נשרף נהנים מיליונים!
Keyword מתכון ללחם פודינג עם תפוחים