Go Back Email Link
מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם

מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם

סוויט דולי
מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם רך מבפנים קריספי מבחוץ
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח לבן
  • 500 גרם קמח כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 3 כוסות מים
  • חצי כוס שיבולת שועל עבה

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים
  • מוסיפים את השמן ומערבבים
  • מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • אחרי עשר דקות הבצק נתלה על הוו לישה והבצק רך מאד
  • מכסים את תבנית המיקסר עם ניילון נצמד ומשאירים להתפחה של שעה
  • אחרי שעה, מורידים את הניילון מוציאים את האוויר
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים את הבצק
  • לשים אותו להוצאת האוויר
  • בינתיים משמנים תבנית קסטן
  • מפזרים על התבנית בנדיבות שיבולת שועל
  • מעבירים את הבצק לתבנית מכסים במגבת מטבח ונותנים לו עוד חצי שעה התפחה
  • אם הבצק תפח ועבר את שפת התבנית, תוציאו מהבצק שבתבנית כי הבצק בתבנית זקוק לעוד מקום לתפיחה
  • אפשר לאפות את הבצק הזה בתבנית אחרת
  • אחרי כחצי שעה, מכסים את התבנית קסטן שלנו ומכניסים לתנור שחומם ל - 200 מעלות
  • אופים כ-30 דקות את הלחם
  • מוציאים מהתנור, מקררים ופותחים את התבנית ואומרים - ואו! בדיוק כמו שאני אמרתי(: תהנו!
Keyword מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם