מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם הוא לחם בצורת מלבן, שנאפה בתבנית מיוחדת ששומרת על הצורה המיוחדת שלו. לחם רך וטעים עם קרסט מושלם מסביב ואני הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את הלחם הנהדר הזה.
בואו לאינסטוש שלי – תוכלו לראות איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
כאמור, תבנית קסטן היא תבנית מלבנית, ארוכה יחסית, עם מכסה שטוח שבעצם מגביל את תפחית הלחם וככה מתקבלת לנו צורת מלבן מושלמת.
בזמן האפייה, בגלל המכסה, התבנית שומרת על החום ומפזרת אותו באופן שווה בתוך התבנית. הלחם נאפה בצורה סגורה לחלוטין עם פתחי אוורור בחלק התחתון של התבנית. הלחות נשמרת בתוך התבנית וככה מתקבל לנו לחם רך עם קרום דק ופריך.
צירפתי לכם תמונה כדי שתראו את הצורה המושלמת של הלחם אחרי האפייה.

אני הכנתי את הלחם – חצי מהכמות עם קמח לבן וחצי מהכמות עם קמח כוסמין.
תוכלו לראות בסרטון בדיוק איך הכנתי וכמה קל להכין.

הלחם מושלם להכנת כריכים וטוסטים
|וגם פרוסת לחם עם שמן זית וזיתים, וואלה תאמינו לי, לא צריך יותר כלום.
תראו את החתיך שלנו.


רוצים לאפות לחם כמו מקצוענים?
הנה התבנית בשבילכם
מחכה כבר לשמוע כמה שהוא טעים לכם!
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
לאחר ההתפחה של הלחם, מעבירים את הבצק לתבנית ונותנים לו התפחה נוספת של חצי שעה.
תשאירו את התבנית פתוחה, ואם הבצק גולש מעל שפת התבנית,
ממליצה לכם בחום להוציא מכמות הבצק כדי שיהיה מקום נוסף לבצק לתפוח בתוך התבנית.
לאחר שהבצק תפח, מכסים ומכניסים לתנור.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ43 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן –מתכונים למייל
כמו שאמרתי, רך מבפנים, שכבת קרסט פריכה מבחוץ
טעים טעים טעים!

מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם

מתכון ללחם קסטן טבעוני מושלם
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח לבן
- 500 גרם קמח כוסמין
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות מלח
- 4 כפות סוכר
- רבע כוס שמן
- 3 כוסות מים
- חצי כוס שיבולת שועל עבה
Instructions
- שמים בקערת מיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את השמרים ומערבבים
- מוסיפים את השמן ומערבבים
- מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- אחרי עשר דקות הבצק נתלה על הוו לישה והבצק רך מאד
- מכסים את תבנית המיקסר עם ניילון נצמד ומשאירים להתפחה של שעה
- אחרי שעה, מורידים את הניילון מוציאים את האוויר
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים את הבצק
- לשים אותו להוצאת האוויר
- בינתיים משמנים תבנית קסטן
- מפזרים על התבנית בנדיבות שיבולת שועל
- מעבירים את הבצק לתבנית מכסים במגבת מטבח ונותנים לו עוד חצי שעה התפחה
- אם הבצק תפח ועבר את שפת התבנית, תוציאו מהבצק שבתבנית כי הבצק בתבנית זקוק לעוד מקום לתפיחה
- אפשר לאפות את הבצק הזה בתבנית אחרת
- אחרי כחצי שעה, מכסים את התבנית קסטן שלנו ומכניסים לתנור שחומם ל - 200 מעלות
- אופים כ-30 דקות את הלחם
- מוציאים מהתנור, מקררים ופותחים את התבנית ואומרים - ואו! בדיוק כמו שאני אמרתי(: תהנו!