Go Back Email Link
מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד

מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד

סוויט דולי
לחם שבדי טעים עם גרגרי חיטה
Prep Time 1 hour
Cook Time 7 hours
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח שבדי

Ingredients
  

מכינים לילה לפני

  • 1 וחצי כוסות קמח שיפון או קמח מלא
  • 1 וחצי כוסות חיטה אפשר לטחון גס
  • 500 מל' מים

למחרת מוסיפים

  • 25 גרם חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 50 גרם שמרים
  • 1 כף מלח
  • חמש וחצי כוסות קמח חיטה לבן

Instructions
 

לילה לפני מכינים בקערה

  • מערבבים את הקמח המים והחיטה בקערה
  • זו מעיין דייסה זו בלילה דלילה
  • מכסים את הקערה עם ניילון ומשאירים לילה בחוץ

למחרת מכינים את הבצק

  • מחממים בסיר קטן חמאה, חלב, מייפל - לא מרתיחים
  • כשהכל נמס, בודקים את הבלילה עם האצבע, שזה יהיה בטמפרטורת גוף
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים לבלילה אחידה, שהשמרים ימסו בתוך הבלילה
  • מוסיפים לתערובת מלח ומערבבים
  • את הקמח שמים במיקסר ומוסיפים לו את התערובת
  • ומערבבים את כל התערובת עד לקבלת בצק כעשר דקות
  • אחרי שהבצק מוכן, מעבירים לקערה
  • נותנים לבצק לתפוח עוד כארבעים דקות
  • מקמחים משטח עבודה ומכינים כדורים מהבצק
  • כל כדור בצק מרדדים עם מערוך חלק, ומרדדים עם מערוך עם החורים
  • ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • בכל תבנית יהיו כחמש עד שש לחמים
  • לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות מכניסים את הלחמים לאפייה
  • אופים 3-4 דקות, הם לא אמורים להיות שחומים
  • מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר

ניתן להקפיא את הלחמים ולהוציא כל פעם ולחמם.

    Keyword מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד