מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד הכין החתן השבדי שלי דיוויד ואתם חייבים ליהנות ממנו גם.
הוזמנו לבת שלי לחגוג איתם, ובארוחה דיוויד הכין דברים מיוחדים. כמו שאצלנו יש מתכונים מסורתיים שמלווים את החגים, בשבדיה תמיד יאכלו גם את המאכלים המסורתיים שלהם.
הארוחה כללה סלמון כבוש שאת המתכון תמצאו כאן מתכון לסלמון כבוש בייתי עם רוטב אלוהי,
פשטידת תפוחי אדמה עם אנשובי ועוד המון דברים טעימים.
בואו תראו איך מכינים את הלחם בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי

אז בבקשה אהובות ואהובים,
קבלו את המתכון ללחם השבדי
בדיוק כמו שמכינים אותו שנים במשפחה השבדית של דיויד.
דיוויד הכין כמות עצומה של בצק,
הנה הוא מחכה לעבודה עם שני המערוכים השונים.
המערוך המחורר הוא משבדיה והוא מיוחד להכנת הלחם.
טיפים והנחיות להכנת הלחם.
לחם שבדי מכינים ביומיים.
ביום הראשון מכינים תערובת מקדימה
למחרת מערבבים עם קמח שמרים נותנים לבצק לתפוח ומתחילים לעבוד.
מחלקים את הבצק לכדורים עגולים
מקמחים את משטח העבודה
ומתחילים לעבוד
כל כדור משטחים במערוך לצורה אובלית
אחרי שרידדנו את הבצק
עוברים עם המערוך השני ליצירת הצורות
את הלחמים מעבירים לתבנית אפייה
ולתנור

אופים בתנור מאד חם
כחמש דקות לכל תבנית
הלחם צריך להיות רך בסוף האפייה
אם תאפו אותו יותר הוא ישחים בקצוות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן64– מתכונים לווטצא'פ
רוצים לשמור את הלחם אחרי שתכינו בקופסה איכותית?
הסט האהוב עליכם חזר!
9 קופסאות איחסון מזכוכית מחוסמת עמידה בפני שבר!
הקופסאות האיכותיות קלוק עם מכסה מבית Food appeal ???
139 ש"ח כולל משלוח!
תמונה של הלחם בשבדי עם סלמון ורוטב.
בעיני זה היה הביס המושלם.
עוד מתכונים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד
מתכון ללחם שבדי טעים ומיוחד
סוויט דוליIngredients
מכינים לילה לפני
- 1 וחצי כוסות קמח שיפון או קמח מלא
- 1 וחצי כוסות חיטה אפשר לטחון גס
- 500 מל' מים
למחרת מוסיפים
- 25 גרם חמאה
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס סירופ מייפל
- 50 גרם שמרים
- 1 כף מלח
- חמש וחצי כוסות קמח חיטה לבן
Instructions
לילה לפני מכינים בקערה
- מערבבים את הקמח המים והחיטה בקערה
- זו מעיין דייסה זו בלילה דלילה
- מכסים את הקערה עם ניילון ומשאירים לילה בחוץ
למחרת מכינים את הבצק
- מחממים בסיר קטן חמאה, חלב, מייפל - לא מרתיחים
- כשהכל נמס, בודקים את הבלילה עם האצבע, שזה יהיה בטמפרטורת גוף
- מוסיפים את השמרים ומערבבים לבלילה אחידה, שהשמרים ימסו בתוך הבלילה
- מוסיפים לתערובת מלח ומערבבים
- את הקמח שמים במיקסר ומוסיפים לו את התערובת
- ומערבבים את כל התערובת עד לקבלת בצק כעשר דקות
- אחרי שהבצק מוכן, מעבירים לקערה
- נותנים לבצק לתפוח עוד כארבעים דקות
- מקמחים משטח עבודה ומכינים כדורים מהבצק
- כל כדור בצק מרדדים עם מערוך חלק, ומרדדים עם מערוך עם החורים
- ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
- בכל תבנית יהיו כחמש עד שש לחמים
- לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות מכניסים את הלחמים לאפייה
- אופים 3-4 דקות, הם לא אמורים להיות שחומים
- מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר
ניתן להקפיא את הלחמים ולהוציא כל פעם ולחמם.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
