מתכון לסלמון כבוש בייתי
אני משתגעת על דג מלוח, דג כבוש או כל סוג של דג כבוש ברוטב.
כשהיינו בחופשה האחרונה בשבדיה הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
נראה היה לי כי המאכל הלאומי של השבדים בכריסמס
אלו דגים מלוחים בכל הטעמים ואלוהים איך אני חגגתי!
כאילו את שולחן החג הכינו במיוחד בשבילי. תראו בעצמכם
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בשבדיה מכינים לקראת הכריסמס את דג הסלמון הכבוש בבית
ולא תארתי לעצמי שזה כל כך קל להכין דג סלמון כבוש. צחוק מהעבודה!
כמו אצלנו כל אחד מביא מהבית
(גם בשבדיה מביאים עם הקופסה של הגלידה)
את הדג סלמון שהוא הכין בבית עם הרוטב האהוב עליו
בתמונה הימנית הרוטב הוא רוטב חרדל
בתמונה השמאלית רוטב ירוק ולרוטב יש גם מתכון למטה.
אז איך מכינים סלמון כבוש?
את דג הסלמון הטרי מחלקים לשניים ושמים בקערה עמוקה
מצפים את הדג היטב בתערובת של סוכר ומלח
כל הכמויות המדוייקות כמובן במתכון למטה.
על המלח מפזרים המון המון שמיר קצוץ
את החצי השני מצפים גם במלח
ומניחים על הדג עם השמיר
וגם מעל מצפים בסוכר והמלח.
את שני החצאים מכסים בניילון נצמד
מכניסים למקרר ושוכחים לשמונה שעות.
אחרי שהדג מוכן חותכים לפרוסות דקות דקות ומתענגים!
יש לי גם מתכון הורס וקל קל
מתכון לטורטיות עם גבינת שמנת וסלמון
הכל כאן – מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו11 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הבעיה היחידה כשמצלמים
זה כמו להשאיר את החתול לשמור על השמנת
לא נשאר מה לצלם(:
ואם אתם מעדיפים את הסלמון שלכם בתנור בבקשה
המתכון ששרף את הרשת – רק ללחוץ למטה
סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג חצי שעה בתנור ואתם לא תפסיקו להודות לי
מתכון לסלמון כבוש בייתי
ה צריך בשביל סלמון כבוש?
נתח סלמון טרי- בערך קילו
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מלח
חבילת שמיר קצוצה
לא משנה גודל הכוס חשוב היחס – על כל 3 יחידות סוכר – יחידה אחת מלח.
אבל אם אתם מתעקשים השתמשו בכוס בינלאומית
או כוס חד פעמית חמה.
מערבבים את המלח והסוכר ביחד.
בקערה עמוקה מניחים את הסלמון הטרי ומצפים אותו בתערובת המלח והסוכר היטב מכל הצדדים.
מצפים בשכבה עבה של שמיר.
על שכבת השמיר מניחים את החצי השני של הסלמון.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות.
שלוש פעמים, כל שמונה שעות, הופכים את הדג בתוך הקערה עצמה.
אחרי 8 שעות ראשונות הסלמון יגיר נוזלים והקערה תהיה עם מים, אפשר לשפוך את הנוזלים ואפשר גם לא.
החתן שלי לא שפך את המים אנחנו כן כשהכנו בבית.
אחרי 48 שעות הסלמון מוכן לאכילה.
פורסים פרוסות דקות ומתענגים!
חייבת להודות שעשינו את המתכון גם עם דג סלמון קפוא שנקנה בסופר, הופשר ויצא מעולה!
חשוב להפשיר את הדג לפני שמצפים אותו בסוכר והמלח.
רוטב לסלמון
4 כפות חרדל
2 כפות סוכר
1.5 כפות חומץ
1 כוס שמן זית
2 כפות שמיר קצוץ
כדי שהרוטב יהיה סמיך ואחיד יש לערבב את החומרים במהירות לתוך השמן בערבוב מהיר.
ראשית, מכינים בקערה את החרדל הסוכר והחומץ ומערבבים.
שמים השמן בקערה ויוצקים לאט לתוך השמן את הרוטב ולא מפסיקים לערבב.
אם יוצקים מהר מדי הרוטב עלול "להישבר" ולא להיות אחיד, לכן יוצקים השמן לאט ומערבבים.
לאחר שהרוטב סמיך מוסיפים את השמיר ומערבבים.
שומרים את הרוטב בצנצנת זכוכית במקרר.
את הרוטב מזליפים בעת האכילה על הסלמון – נהדר!
תהנו חברימים!