Go Back Email Link
סלמון כבוש

מתכון לסלמון כבוש בייתי

סוויט דולי
מתכון לסלמון כבוש בייתי מתכון שבדי קלאסי
Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes
Course מתכונים לדגים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 1 קילו סלמון טרי או קפוא
  • 1.5 כוס סוכר
  • חצי כוס מלח
  • 1 חבילת שמיר מהסופר

רוטב

  • 4 כפות חרדל
  • 2 כפות סוכר
  • 1.5 כף חומץ
  • 1 כוס שמן זית
  • 2 כפות שמיר קצוץ

Instructions
 

  • לא משנה גודל הכוס חשוב היחס – על כל 3 יחידות סוכר – יחידה אחת מלח.
  • מערבבים את המלח והסוכר ביחד
  • בקערה עמוקה מניחים את הסלמון הטרי ומצפים אותו בתערובת המלח והסוכר היטב מכל הצדדים
  • מצפים בשכבה עבה של שמיר
  • על שכבת השמיר מניחים את החצי השני של הסלמון
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות
  • שלוש פעמים, כל שמונה שעות, הופכים את הדג בתוך הקערה עצמה
  • אחרי 8 שעות ראשונות הסלמון יגיר נוזלים והקערה תהיה עם מים, אפשר לשפוך את הנוזלים ואפשר גם לא.
  • החתן שלי לא שפך את המים אנחנו כן כשהכנו בבית
  • אחרי 48 שעות הסלמון מוכן לאכילה
  • פורסים פרוסות דקות ומתענגים!

רוטב

  • כדי שהרוטב יהיה סמיך ואחיד יש לערבב את החומרים במהירות לתוך השמן בערבוב מהיר.
  • ראשית, מכינים בקערה את החרדל הסוכר והחומץ ומערבבים
  • שמים השמן בקערה ויוצקים לאט לתוך השמן את הרוטב ולא מפסיקים לערבב
  • אם יוצקים מהר מדי הרוטב עלול “להישבר” ולא להיות אחיד, לכן יוצקים השמן לאט ומערבבים.
  • לאחר שהרוטב סמיך מוסיפים את השמיר ומערבבים
  • שומרים את הרוטב בצנצנת זכוכית במקרר
  • את הרוטב מזליפים בעת האכילה על הסלמון – נהדר!
Keyword מתכון לסלמון כבוש בייתי