Go Back Email Link
מתכון לממרח לימון כבוש

מתכון לממרח לימון כבוש

סוויט דולי
מתכון לממרח לימון כבוש שיקפיץ כל ארוחה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes
Course מתכונים לרטבים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 לימונים
  • חצי כוס מלח גס
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כף שמן זית
  • 5 שיני שום

Instructions
 

  • שוטפים את הלימונים היטב ופורסים אותם לפרוסות
  • מוציאים את הגרעינים מהפרוסות רצוי עם מזלגות
  • מכינים את הצנצנת של הלימונים וחייבים לעקר אותה, כדי שהלימונים ישמרו.
  • וגם חשוב - כמה שפחות לגעת בלימון עם היידים
  • מערבבים בקערית את המלח עם הפפריקה.
  • שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
  • טובלים פרוסת לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני, מנערים ומכניסים לצנצנת
  • יש לנער היטב את הלימון לפני ששמים בצנצנת.
  • טובלים את הפרוסות ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת.
  • כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד
  • בזמן הדחיסה תנו ללימונים להגיר מיץ לימון
  • לכסות עם שמן זית
  • סוגרים את הצנצנת ושמים על החלון או על השיש לפחות לשלושה ימים, אני השארתי חמישה ויצאו משובחים!
  • כשהלימונים מוכנים, מוסיפים שיני שום וטוחנים הכל ביחד ויש לכם ממרח לימון כבוש חלום!
Keyword מתכון לממרח לימון כבוש