מתכון לממרח לימון כבוש יקפיץ לכם כל ארוחה וכל תבשיל בטעם.
גם אצלכם בגינה צומחים עצי הלימון עכשיו בכל הכח? קבלתי השבוע שקית מלאה לימונים ונזכרתי בלימון הכבוש שהכנתי והכנתי ממנו ממרח שיצא אש.
השבוע הכנתי את הממרח והוא יצא כל כך טעים שכמובן הוספתי את הממרח על פרוסת לחם עם אבוקדו, עם סלט טונה, השתגעתי על זה – היתה לי דודה משוגעת לממרח לימון ואמרתי שזו הזדמנות נהדרת לשתף אתכם בממרח הנהדר הזה.
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בעבר כבר הכנתי לימונים כבושים -שתוכלו לראות כאן איך מכינים לימונים כבושים בבית?
קחו לימונים, רוקנו אותם מהגרעינים ותטבלו במלח ופפריקה
תוסיפו פפריקה חריפה אם אתם אוהבים חריף.
מישהי אמרה לי שיצא לה לימון כבוש מאד מלוח
וזה הגיוני לכן ממליצה לכם
לשים שכבת מלח עדינה בין הלימונים
כדי שהלימונים לא יהיו מלוחים מדי
אז אחרי שהכנתי את הלימונים הכבושים
פשוט טחנתי עם שמן זית ושום
והיה לי ממרח ללימון כבוש.
חייבת להודות בפניכם שניסיתי שיטת קיצור
לטחון לימון עם שמן זית, מלח, פפריקה ושום
אולם המרירות של קליפת הלימון
העיבה על הטעם.
לקיצור תהליכים צריך להרתיח את הלימון
ורק אחרי זה לטחון אותו.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
המעמד המודולרי שיתאים לכם מאד למטבח
ויעשה לכם סדר עם התבלינים
לאור בקשתכם, נפתחה קבוצת ווטצאפ מיוחדת
לדילים ומבצעי מכירות בלעדיים
רוצים להצטרף? לוחצים כאן2- סוויט של מוצרים
מחפשים עוד מתכונים לסלטים? בבקשה לחצו כאן
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן83– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ממרח שיקפיץ לכם כל מאכל
תנסו להוסיף לתבשיל הדגים שלכם
אתם תתפלאו כמה טעם זה יוסיף לדג.
מתכון לממרח לימון כבוש
מתכון לממרח לימון כבוש
סוויט דוליIngredients
- 5 לימונים
- חצי כוס מלח גס
- חצי כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 4 כף שמן זית
- 5 שיני שום
Instructions
- שוטפים את הלימונים היטב ופורסים אותם לפרוסות
- מוציאים את הגרעינים מהפרוסות רצוי עם מזלגות
- מכינים את הצנצנת של הלימונים וחייבים לעקר אותה, כדי שהלימונים ישמרו.
- וגם חשוב - כמה שפחות לגעת בלימון עם היידים
- מערבבים בקערית את המלח עם הפפריקה.
- שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
- טובלים פרוסת לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני, מנערים ומכניסים לצנצנת
- יש לנער היטב את הלימון לפני ששמים בצנצנת.
- טובלים את הפרוסות ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת.
- כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד
- בזמן הדחיסה תנו ללימונים להגיר מיץ לימון
- לכסות עם שמן זית
- סוגרים את הצנצנת ושמים על החלון או על השיש לפחות לשלושה ימים, אני השארתי חמישה ויצאו משובחים!
- כשהלימונים מוכנים, מוסיפים שיני שום וטוחנים הכל ביחד ויש לכם ממרח לימון כבוש חלום!
1