Go Back Email Link
מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

סוויט דולי
מתכון למקלובה שתמיד מצליחה מתכון לתבשיל בסיר אחד
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Course מתכונים לשבת
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • רבע כוס שמן
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 חציל
  • 4 כרעיים עוף
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 10 שיני שום
  • 1.5 כפית וחצי מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כורכום
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

  • שמים את האורז להשרייה כחצי שעה בסיר עם מים
  • מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות
  • מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות
  • יוצקים שמן לסוטאז' ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד לקבלת גוון שחום
  • הופכים ומטגנים גם מהצד השני
  • מעבירים לנייר סופג
  • מטגנים את פרוסות החצילים עד לקבלת גוון שחום
  • חותכים את הבצל מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל היטב
  • מניחים את העוף על גבי הבצל ומטגנים היטב משני הצדדים
  • כשהעוף מוכן, מוציאים ומניחים על גבי הבצל את פרוסות תפוחי האדמה
  • על תפוחי האדמה שמים את העוף
  • על העוף שמים פרוסות חצילים ואת שאריות פרוסות תפוחי האדמה
  • קוצצים שיני שום ומוסיפים לאורז
  • מרוקנים את המים מהסיר ומתבלים בכל התבלינים מלח, פלפל, פפריקה וכורכוום מערבבים הכל ביחד
  • מכסים את הסיר שלנו עם האורז
  • לא לפחד להדק היטב עם הידיים את האורז לעוף שתהייה לנו מיקשה אחידה
  • מוסיפים את המים לתבשיל ומביאים לרתיחה
  • עם מזלג מחוררים את האורז כדי שהמים והאדים יוכלו להגיע לכל המקומות
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל שלנו להתבשל
  • לאט לאט לאט על אש נמוכה כשלוש שעות
  • אחרי שלוש שעות תנו לתבשיל כמה דקות להתקרר קחו צלחת ענקית והופ להפוך את הסיר
  • ואי ואי כמה שאתם תהנו. בתיאבון!
Keyword מתכון למקלובה שתמיד מצליחה