מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה עם עוף וירקות, הסברים שלב אחרי שלב וסרטון הסבר

שתף
הדפסה
מתכון למקלובה שתמיד מצליחה
מה צריך

רבע כוס שמן
2 בצל
2 תפוחי אדמה
1 חציל
4 כרעיים עוף
2 כוסות אורז עגול
שיני שום
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
כורכום
4 כוסות מים

מה צריך

רבע כוס שמן
2 בצל
2 תפוחי אדמה
1 חציל
4 כרעיים עוף
2 כוסות אורז עגול
שיני שום
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
כורכום
4 כוסות מים

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה עם הסברים של שלב אחרי שלב שתוכלו להבין בדיוק איך הכנתי.

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את המקלובה  בואו תראו כמה קל להכין

מקלובה, זהו תבשיל של אורז שאפשר לשלב בו בשר או עוף עם ירקות, מבשלים הכל בסיר אחד והשוס – כשמגישים לשולחן, נהוג להפוך את הסיר ואז לראות את השכבה התחתונה של הסיר.

מקלובה זהו תבשיל שנבנה בקומות, כשהשכבה הראשונה בסיר בעצם מתגלת ראשונה כשהופכים את הסיר.
מודה, הכנתי הרבה פעמים עוף ואורז בסיר אחד אבל לא הכנתי מקלובה. משהו בשם קצת הפחיד אותי, אז החלטתי לפצח את התעלומה וכמו שאתם רואים זה עבר בהצלחה מלאה! ככה נראה הסיר שלנו אחרי הבישול.

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

 

אני טיגנתי המון בצל ושמתי על תחתית הסיר
ועל הבצל הנחתי תפוחי אדמה
זה לא תבשיל זו ממש עוגה כמה שהיא יפה!
בואו תראו מה קורה בפנים

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

 

שכבות של תפוחי אדמה, חצילים ועוף
מונחות אחת על השנייה ותראו את היופי הזה.
אפשר להוסיף גם שכבת גזר כדי שיהיה יותר צבעוני
אני העדפתי בלי, אבל אתם יכולים בהחלט להוסיף למקלובה גזר.

 

עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף

 

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו32 כאן- מתכונים לווטצא'פ

הסט היפהפה הזה יגיע אליכם עד הבית!

 

עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לבשר ועוף

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

כדאי לכם לראות בסרטון שהכנתי
שלב אחרי שלב איך הכנתי את המקלובה
וכמה קל להכין אותה אם עובדים מסודר.
המקלובה יצאה משגעת בטעמים,
אתם חייבים לנסות!
ואני מחכה לתמונות שלכם או שתספרו לי איך הכנתם
והכי חשוב – כמה אהבתם!

מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

מתכון למקלובה עם עוף וירקות


מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

סוויט דולי
מתכון למקלובה שתמיד מצליחה מתכון לתבשיל בסיר אחד
Prep Time 40 minutes
Cook Time 3 hours
Course מתכונים לשבת
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • רבע כוס שמן
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 חציל
  • 4 כרעיים עוף
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 10 שיני שום
  • 1.5 כפית וחצי מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כורכום
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

  • שמים את האורז להשרייה כחצי שעה בסיר עם מים
  • מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות
  • מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות
  • יוצקים שמן לסוטאז' ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד לקבלת גוון שחום
  • הופכים ומטגנים גם מהצד השני
  • מעבירים לנייר סופג
  • מטגנים את פרוסות החצילים עד לקבלת גוון שחום
  • חותכים את הבצל מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל היטב
  • מניחים את העוף על גבי הבצל ומטגנים היטב משני הצדדים
  • כשהעוף מוכן, מוציאים ומניחים על גבי הבצל את פרוסות תפוחי האדמה
  • על תפוחי האדמה שמים את העוף
  • על העוף שמים פרוסות חצילים ואת שאריות פרוסות תפוחי האדמה
  • קוצצים שיני שום ומוסיפים לאורז
  • מרוקנים את המים מהסיר ומתבלים בכל התבלינים מלח, פלפל, פפריקה וכורכוום מערבבים הכל ביחד
  • מכסים את הסיר שלנו עם האורז
  • לא לפחד להדק היטב עם הידיים את האורז לעוף שתהייה לנו מיקשה אחידה
  • מוסיפים את המים לתבשיל ומביאים לרתיחה
  • עם מזלג מחוררים את האורז כדי שהמים והאדים יוכלו להגיע לכל המקומות
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל שלנו להתבשל
  • לאט לאט לאט על אש נמוכה כשלוש שעות
  • אחרי שלוש שעות תנו לתבשיל כמה דקות להתקרר קחו צלחת ענקית והופ להפוך את הסיר
  • ואי ואי כמה שאתם תהנו. בתיאבון!
Keyword מתכון למקלובה שתמיד מצליחה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים