יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים לגוון בהיר
להוסיף את השום וומטגנים הכל ביחד מספר דקות
שוטפים היטב את גבעולי הסלרי וחותכים את הגבעולים לפרוסות
מוסיפים פנימה את עלי הסלרי, קוביות הדלעת והתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, סוכר ולערבב הכל ביחד מספר דקות
בזמן שאתם מערבבים, הדלעת קצת תתפרק וזה דווקא טוב כי היא תסמיך את המרק
אחרי שטיגנתם הכל מספר דקות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כחמישים דקות על אש נמוכה עד שהדלעת רכה. מדי פעם תערבבו את המרק ותטעמו, אולי צריך לתקן ולשפר טעמים, כמו להוסיף מלח.
כשהמרק מבושל, מוסיפים את הקובה פנימה. תחליקו אותם לאט ובזהירות תערבבו כדי שלא יתפרקו אבל גם שלא ידבקו לתחתית
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאט לאט. מגישים למשפחה ומקבלים מחמאות. בתיאבון.