מתכון למרק קובה דלעת הוא מתכון להכנת מרק שהוא שילוב קלאסי ומנחם שמתאים בול לימי החורף שעוברים עלינו.
החיבור בין מתיקות הדלעת, המרקם הקרמי של המרק, והטעם העשיר של הקובות יוצר חגיגה של טעמים.
עבור רבים, מרק קובה דלעת מזוהה עם ילדות, חגים ומשפחה. הריח והטעם שלו מעוררים זיכרונות נעימים ומחברים אותנו למסורות ולזכרונות עבר.
להכין מרק קובה דלעת זה מרק שעושים באהבה. יש לי חברה שיום אחד מקדישה רק להכנת קובה. היא מכינה, מקפיאה בשקיות וכל פעם מכינה מרק בטעם אחר ומוסיפה את הקובה הקפואים.
כבר הכנתי בעבר מתכון למרק קובה סלק אדום וגם מתכון למרק קובה חמוסטה ככה שלהכין מרק עם קובה דלעת היה מתבקש. הכנתי וזה היה כל כך טעים, שמישהי בשולחן ביקשה תוספת.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
כמה כללים כדי שהקובה שלכם יצליח
אם אתם מכינים את הקובה מראש ומקפיאים, תכינו את המרק. רק כשהמרק מוכן תכניסו את הקובה פנימה ותבשלו אותו עוד.
אם אתם מכינים את הקובה באותו היום יש להרטיב את הידיים בעת הכנת הקובה, זה עוזר להכין את הקובה יותר בקלות.
אם באמצע הכנת הקובה הוא מתפרק, לא להיבהל, להרטיב את היד ולסדר את הקובה, הכל מסתדר.
לא להתקמצן על מילוי הקובה עם הבשר, שיהיה טעים.
לעבוד במהירות עם בצק הקובה כדי שלא יתייבש, במידה ומתייבש אפשר להתיז מעט מים על הבצק ולהמשיך לעבוד.
מניחים את הקובה על מגש, אפשר להכניס להקפאה, או להכין את המרק.
המרק מוכן להגשה
הכי מרק של חורף כמה שהוא טעים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים למרקים?
מתכונים למרקים
מרק קובה דלעת נוסטלגי וטעים
מתכון למרק קובה דלעת

מתכון למרק קובה דלעת
סוויט דוליIngredients
להכנת הקובה
- 2 כוסות סולת
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
מילוי הבשר
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 2 שיני שום כתוש
הכנת המרק
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 800 גרם קוביות דלעת
- 5 שיני שום
- 10 גבעולי סלרי עם העלים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 6-7 כוסות מים
Instructions
הכנת הבשר
- מערבבים את הבשר עם כל התבלינים ומניחים בצד
הכנת הקובה
- שמים בקערה את הסולת, שמן מלח ומערבבים
- מוסיפים את המים כל פעם חצי כוס ומערבבים לעיסה אחידה
- הבצק צריך להיות רך ונעים
- תרטיבו את הידיים לפני העבודה זה יקל על הכנת הקובה
- לוקחים כדור בצק, פורשים אותו על כף היד
- לוקחים כדור בשר ושמים בתוך הבצק
- סוגרים את הבצק עם הבשר ומהדקים את הקובה מכל הצדדים
- אם הבצק נפתח, תרטיבו את היד וככה תוכלו לתקן טעויות
- מכינים את הקובה ומניחים על מגש רטוב את כל הקובה
- ניתן להקפיא את הקובה ואחרי שהמרק מוכן בעדינות מכניסים את הקובה פנימה
- אם מכניסים סמוך להכנת המרק, מניחים על מגש ומכינים את המרק
הכנת המרק
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים לגוון בהיר
- להוסיף את השום וומטגנים הכל ביחד מספר דקות
- שוטפים היטב את גבעולי הסלרי וחותכים את הגבעולים לפרוסות
- מוסיפים פנימה את עלי הסלרי, קוביות הדלעת והתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, סוכר ולערבב הכל ביחד מספר דקות
- בזמן שאתם מערבבים, הדלעת קצת תתפרק וזה דווקא טוב כי היא תסמיך את המרק
- אחרי שטיגנתם הכל מספר דקות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כחמישים דקות על אש נמוכה עד שהדלעת רכה. מדי פעם תערבבו את המרק ותטעמו, אולי צריך לתקן ולשפר טעמים, כמו להוסיף מלח.
- כשהמרק מבושל, מוסיפים את הקובה פנימה. תחליקו אותם לאט ובזהירות תערבבו כדי שלא יתפרקו אבל גם שלא ידבקו לתחתית
- מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאט לאט. מגישים למשפחה ומקבלים מחמאות. בתיאבון.