מתכון למרק קובה חמוסטה הכינה איתי חברתי האהובה הבלוגרית הנהדרת יהודית מור חיים בעלת הבלוג קסם של עוגה.
בפעם הקודמת יהודית לימדה אותנו איך להכין מתכון למרק קובה סלק אדום. באותו מפגש יהודית הכינה לנו קובה חמוסטה שהיה פשוט נהדר!
הנה סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים מרק קובה חמוסטה
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
מרק קובה חמוסטה הוא מרק מלא בירוקים.
סלרי קצוץ עם הגבעולים, עלי מנגולד, בצל ירוק,
פטרוזיליה ויהודית הוסיפה גם קוביות קישואים.
טיפים חשובים שיהודית לימדה אותי ואתכם במהלך הכנת הקובה.
להרטיב את הידיים בעת הכנת הקובה, זה עוזר להכין את הקובה יותר בקלות.
קובה חמוסטה, אחרי שמכינים קובה, לוחצים עם הידיים כדי שהוא יהיה שטוח.
אם באמצע הכנת הקובה הוא מתפרק, לא להיבהל, להרטיב את היד ולסדר את הקובה, הכל מסתדר.
לא להתקמצן על מילוי הקובה עם הבשר, שיהיה טעים.
לעבוד במהירות עם בצק הקובה כדי שלא יתייבש, במידה ומתייבש אפשר להתיז מעט מים על הבצק ולהמשיך לעבוד.
אנחנו הכנו את הקובה, את הירקות ורק אז ניגשנו להכנת המרק.
יהודית אמרה שבדרך כלל היא מכינה את הקובה עם סולת, אולם הפעם לקחה השראה מחברתנו האהובה אתי משה חביב הקראנצית, כי היא הוסיפה לסולת גרישה.
מרק קובה חמוסטה מלא בירוקים, עם קישואים וקובה חמוסטה – מושלם!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו432 כאן- מתכונים לווטצא'פ
הקוצץ שיעשה לכם את העבודה הכי קלה שאפשר!
תמלאו את הצלחת עם המון ירוקים, קובה מלא בשר
ויש לכם מנה נהדרת שאתם תהנו ממנה מאד.
עוד מתכונים ליום כיפור תמצאו כאן
מתכונים ליום כיפור
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי הבישול כל שנותר
הוא לקחת צלחת להעמיס – ובתיאבון.
מתכון למרק קובה חמוסטה
מתכון למרק קובה חמוסטה
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס גרישה
- 3 כוסות סולת
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 3 כוסות מים
מילוי בשר
- 250 גרם בשר בקר
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מרק
- 3 שיני שום כתוש
- 5 כפות שמן
- 6 גבעולים ירוקים של בצל ירוק
- 6 עלי מנגולד
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 6 גבעולים ועלי כרפס
- 1 קישוא
- 1 כף לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כפית כורכום
- 4 כוסות מים
Instructions
הכנת הבשר
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל לגוון שחום
- מוסיפים את הבשר ועם המזלג מפוררים את הבשר
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, שום כתוש ופטרוזיליה ומערבבים הכל ביחד
- מבשלים מספר דקות עד שהבשר מוכן, מכבים את האש ומקררים את הבשר
הכנת הקובה
- להשרות את הגרישה עם 2 כוסות מים ולהניח בצד למשך 30 דקות.
- מסננים את הגרישה ומוסיפים לקערה עם סולת ומערבבים
- מוסיפים מים ומערבבים, מוסיפים מלח ושמן
- ומערבבים לבצק רך כמו פלסטלינה
- תרטיבו את הידיים לפני העבודה זה יקל על הכנת הקובה
- לוקחים כדור בצק, פורשים אותו על כף היד
- עם כפית ממלאים את הבצק
- סוגרים את הבצק עם הבשר ומהדקים את הקובה מכל הצדדים
- אם הבצק נפתח, תרטיבו את היד ותהדקו את הסולת זה יסתדר
- מכינים את הקובה ומניחים על מגש רטוב את כל הקובה
- וניגשים להכין את המרק
הכנת המרק
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים שיני שום כתושות מטגנים מספר דקות
- מוסיפים את כל הירוקים לסיר אחד אחרי השני
- מערבבים את הירוקים עד שהם מאבדים מנפחם
- מוסיפים קוביות קישואים לתערובת וממשיכים לאדות את הירוקים עם הקישואים
- מאדים דקות ארוכות, מוסיפים בינתיים מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים
- מאדים עד שהעלים מאבדים מנפחם
- מוסיפים מים לסיר מערבבים ומכסים את הסיר במכסה ומבשלים
- מוסיפים מיץ לימון סחוט לתערובת
- טועמים ורואים אם צריך לשפר טעמים
- מבשלים את הסיר כרבע שעה-עשרים דקות על אש נמוכה כדי שכל הטעמים יספגו במרק
- משטחים את הקובה ומכניסים לתוך המרק אחד אחרי השני
- מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה
- פותחים את המכסה, הופכים עם כף את הקובה ומניחים ירק על הקובה
- עוד עשר דקות בישול קצר והקובה שלכם מוכן. אתם תהנו מאד!