מתכון למרק קובה סלק אדום הכינה איתי חברתי האהובה הבלוגרית הנהדרת יהודית מור חיים בעלת הבלוג קסם של עוגה.
יהודית, בעלת ידי הזהב הגיעה אלי ולימדה אותי ואתכם איך מכינים מרק קובה סלק מהחלומות! בזמן שלימדה אותנו איך להכין אני הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים, עם המון טיפים איך המרק קובה שלכם יהיה בצבע מושלםםםםםם ומרהיב כמו שראיתם בתמונה.
בואו תראו שלב אחרי שלב איך מכינים מרק קובה סלק אדום חלומי בטעמו שלא לדבר על הצבע המשגע.
בזמן שהכנו את הקובה, יהודית סיפרה לי סיפור מרגש במיוחד. שנים ראתה את אמא שלה מכינה את הקובה אבל אף פעם לא למדה איך להכין. יום אחד בעודה מבקרת את אמא שלה, אמרה לה אמה, "מה יהודית את לא רוצה ללמוד איך אני מכינה קובה?"
"בטח שאני רוצה" אמרה יהודית
"אז בואי תעמדי לידי ואלמד אותך" אמרה אמא שלה, וככה עמדה לידה יהודית נרגשת לספר איך ראתה את הידיים של אמא, ידיים מלאות באהבה מכינות את הקובה.
כעבור שבועיים אמא שלה נפלה, שברה את מפרק הירך ולאחר מכן התדרדר מצבה ונפטרה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
טיפים חשובים שיהודית לימדה אותי ואתכם במהלך הכנת הקובה.
להרטיב את הידיים בעת הכנת הקובה, זה עוזר להכין את הקובה יותר בקלות.
אם באמצע הכנת הקובה הוא מתפרק, לא להיבהל, להרטיב את היד ולסדר את הקובה, הכל מסתדר.
לא להתקמצן על מילוי הקובה עם הבשר, שיהיה טעים.
לעבוד במהירות עם בצק הקובה כדי שלא יתייבש, במידה ומתייבש אפשר להתיז מעט מים על הבצק ולהמשיך לעבוד.
רוצים מרק מרהיב ביופיו? בואו הסרטון מלא טיפים איך להכין את היופי הזה.
יתכן שהסרטון לא בדיוק בכמויות שרשומות, תקפידו על הכמויות כי המתכון הוא של יהודית והוא מדוייק.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו43 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי הבישול כל שנותר
הוא לקחת צלחת להעמיס – ובתיאבון.
מתכון לקובה סלק אדום
מתכון למרק קובה סלק אדום
סוויט דוליIngredients
לבצק הקובה
- 2 כוסות סולת
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
מילוי הבשר
- 250 גרם בשר בקר
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- כוס פטרוזיליה קצוצה
מרק קובה
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 3 סלק
- 1 גבעול סלרי עם הגבעול והעלים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 ככפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים
Instructions
מילוי הבשר
- ממליצה להתחיל עם מילוי הבשר כדי שאחרי זה בצק הקובה לא יתייבש
- יהודית אמרה שאמא שלה וגם היא לא נהגו לבשל את הבשר לפני אני הכנתי מראש
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל לגוון שחום
- מוסיפים את הבשר ועם המזלג מפוררים את הבשר
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה ומערבבים הכל ביחד
- מבשלים מספר דקות עד שהבשר מוכן, מכבים את האש ומקררים את הבשר
הכנת הקובה
- שמים בקערה את הסולת, שמן מלח ומערבבים
- מוסיפים את המים כל פעם חצי כוס ומערבבים לעיסה אחידה
- הבצק צריך להיות רך ונעים
- תרטיבו את הידיים לפני העבודה זה יקל על הכנת הקובה
- לוקחים כדור בצק, פורשים אותו על כף היד
- עם כפית ממלאים את הבצק
- סוגרים את הבצק עם הבשר ומהדקים את הקובה מכל הצדדים
- אם הבצק נפתח, תרטיבו את היד וככה תוכלו לתקן טעויות
- מכינים את הקובה ומניחים על מגש רטוב את כל הקובה
- וניגשים להכין את המרק
הכנת מרק קובה
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל מטגנים קלות
- חותכים 2 סלקים לקוביות ו מוסיפים לקוביות הבצל ומטגנים
- מוסיפים מלח ופלפל שחור
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש
- מוסיפים את הסלרי למרק ומבשלים את המרק כרבע שעה לספיגת הטעמים
- אחרי כרבע שעה, מוסיפים את הקובה לתוך המרק
- מבשלים כעשר דקות, מגרדים את הסלק השלישי על פומפיה
- מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים
- מערבבים הכל ביחד, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
- מבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה והמרק שלכם מוכן!
- הצבע מרהיב, הטעם מופלא, שיהיה לכם בתיאבון.