Go Back Email Link
מתכון למרק קובה סלק אדום

מתכון למרק קובה סלק אדום

סוויט דולי
מתכון למרק קובה סלק אדום בטעם של פעם
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

לבצק הקובה

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן

מילוי הבשר

  • 250 גרם בשר בקר
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • כוס פטרוזיליה קצוצה

מרק קובה

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 3 סלק
  • 1 גבעול סלרי עם הגבעול והעלים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 1 ככפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

מילוי הבשר

  • ממליצה להתחיל עם מילוי הבשר כדי שאחרי זה בצק הקובה לא יתייבש
  • יהודית אמרה שאמא שלה וגם היא לא נהגו לבשל את הבשר לפני אני הכנתי מראש
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר ועם המזלג מפוררים את הבשר
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה ומערבבים הכל ביחד
  • מבשלים מספר דקות עד שהבשר מוכן, מכבים את האש ומקררים את הבשר

הכנת הקובה

  • שמים בקערה את הסולת, שמן מלח ומערבבים
  • מוסיפים את המים כל פעם חצי כוס ומערבבים לעיסה אחידה
  • הבצק צריך להיות רך ונעים
  • תרטיבו את הידיים לפני העבודה זה יקל על הכנת הקובה
  • לוקחים כדור בצק, פורשים אותו על כף היד
  • עם כפית ממלאים את הבצק
  • סוגרים את הבצק עם הבשר ומהדקים את הקובה מכל הצדדים
  • אם הבצק נפתח, תרטיבו את היד וככה תוכלו לתקן טעויות
  • מכינים את הקובה ומניחים על מגש רטוב את כל הקובה
  • וניגשים להכין את המרק

הכנת מרק קובה

  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל מטגנים קלות
  • חותכים 2 סלקים לקוביות ו מוסיפים לקוביות הבצל ומטגנים
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש
  • מוסיפים את הסלרי למרק ומבשלים את המרק כרבע שעה לספיגת הטעמים
  • אחרי כרבע שעה, מוסיפים את הקובה לתוך המרק
  • מבשלים כעשר דקות, מגרדים את הסלק השלישי על פומפיה
  • מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים
  • מערבבים הכל ביחד, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
  • מבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה והמרק שלכם מוכן!
  • הצבע מרהיב, הטעם מופלא, שיהיה לכם בתיאבון.
Keyword מתכון למרק קובה סלק אדום