מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים
מכניסים מזלג לבדוק שהם רכים ואם כן מכבים את האש
מסננים את המים
בינתיים שמים על האש סיר ומביאים לרתיחה, זה לבשל את הניוקי
מועכים את תפוחי האדמה עם המלח, מועכים עם מועך של פירה או מסננת מיוחדת
מערבבים קצת שתפוחי האדמה יתקררו לפני שמוסיפים את החלמון
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים הכל לעיסה אחידה
מפזרים קורנפלור על משטח העבודה ולוקחים כדור ומרדדים לנחש ארוך
כשהנחש שלנו ארוך, חותכים לחתיכות קטנות
לסיר עם המים הרותחים מכניסים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים
עם כף מחוררת מוציאים את הניוקי ומעבירים לקערה
זהו. הניוקי שלכם מוכן, אפשר להוסיף רטבים או להוסיף לכל תבשיל שתרצו. בתיאבון.