Go Back Email Link
מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה

מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה

סוויט דולי
סופגניה בצורת פרח פריכה ונהדרת
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לחנוכה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות ברנדי
  • שלושת רבעי כוס מים
  • כוס ריבה
  • חצי כוס אבקת סוכר לקישוט

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים
  • מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, נטורינה, ברנדי
  • מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
  • מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את המים.
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים.
  • משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות.
  • כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים
  • קורצים עיגולים עם קורצן
  • מסמנים באמצע העיגול עיגול קטן יותר בו נשים את הריבה
  • את העיגול הקטן מסמנים עם שמן
  • חורצים פסים לאורך הסופגניה מהעיגול המשומן
  • לאחר שחרצנו פסים, עם האצבעות סוגרים את הפינות
  • כל סופגניה מניחים על נייר אפייה
  • שמים להתפחה נוספת של חצי שעה
  • מחממים שמן שיהיה חם
  • בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ.
  • שמים את הידית בסיר ואם יש בועות מסביב לכף סימן שהשמן מוכן.
  • שמים סופגניה בתוך השמן עם הנייר ומטגנים.
  • הנייר נפרד מהסופגניה בזמן הטיגון ועם מלקחיים להוציא את הנייר מהשמן
  • אחרי מספר דקות הופכים, ומטגנים עד שהסופגניה משחימה.
  • מוציאים מהאש, מפזרים אבקת סוכר, באמצע מקשטים בריבה
  • יש לכם סופגניה בצורת פרח מושלמת!
Keyword מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה