מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה הכין ראשיד שהוא קונדיטור מוכשר בבית האבות שבו נמצאת אמא שלי.
ראשיד קונידטור מוכשר שאת העבודות המופלאות שלו תוכלו לראות באינסטגרם, עובד כשפ בבית האבות, או דיור מוגן כמו שקוראים לזה היום, שבו אמא שלי נמצאת.
כבר הזמנתי אצלו מעמולים הורסים, גם עוגה מעוצבת ליום ההולדת של הנכדים טעימה ונהדרת, אם אתם מחפשים קונדיטור מושלם שמכין דברים מתוקים ונהדרים הוא האיש.
המון מילים טובות יש לי להגיד על המקום, במיוחד בימים הקשים של הקורונה הצוות המופלא כולו, עושים עבודת קודש. כל אחד מהם הוא בשבילנו מלאך בלבן. הסבלנות, אורך רוח,
הכבוד שהם רוחשים לדיירים והמסירות בה הם מטפלים בהם, אנחנו מודות יום יום על המקום המכבד שמצאנו לאמא.
ראשיד דואג לצד הקולינארי אבל כל הפעילויות מתועדות.
בגלל הניתוק דואג בית האבות לעדכן אותנו מדי יום על הפעילויות שנעשות לדיירים. אנחנו מורשים לבקר כמובן ביקור של חצי שעה כל פעם עם מסכה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע ראשיד הכין עם הדיירים סופגניות בצורת פרח ואנחנו כל כך התרגשנו שהייתי חייבת להראות לכם.
ראשיד לימד את הדיירים איך להכין סופגניות בצורת פרח.
מכינים בצק שמרים, מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
באמצע מסמנים עיגול קטן יותר ועם סכין חורצים פסים מסביב לעיגול שסימנו את העיגול.
ראשיד סימן עם שמן את העיגול האמצעי
אחרי שחתכתם את הבצק
עם הידיים תכווצו את הפינות לצורת עלי כותרת
אתם יכולים לראות את הסופגניה לפני הטיגון
ואחרי הטיגון
כל דייר קיבלת מגש עם סופגניות
והכין את הסופגניות בצורת פרח
את הסופגניות מניחים על נייר אפייה להתפחה
ואחרי ההתפחה לטיגון
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תוכלו לראות את הסופגניות מוגשות לדיירים עם הריבה
לאחר הטיגון
אם אתם רוצים לדעת איך מכינים סופגניות יש לכם סרטון כאן
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו9 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תודה רבה לראשיד ולכל צוות העובדים המסורים
בבית האבות ושיהיה לכולנו רק בריאות וחג שמח
ואם אתם רוצים להזמין גם משהו אצל ראשיד
בבקשה – הנה האינסטגרם שלו

מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה

—————-
מתכון לסופגניה בצורת פרח פרווה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- רבע כוס שמן
- 2 כפות ברנדי
- שלושת רבעי כוס מים
- כוס ריבה
- חצי כוס אבקת סוכר לקישוט
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים
- מוסיפים את המלח ומערבבים.
- יוצרים גומה, שמים באמצע הגומה את הביצים, נטורינה, ברנדי
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
- מערבבים הכל ביחד כמה דקות ואז מוסיפים את המים.
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ונעים.
- משמנים קערה, שמים את הבצק בתוכו, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים, גוזרים נייר אפייה לריבועים עליהן יונחו הסופגניות.
- כשהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים
- קורצים עיגולים עם קורצן
- מסמנים באמצע העיגול עיגול קטן יותר בו נשים את הריבה
- את העיגול הקטן מסמנים עם שמן
- חורצים פסים לאורך הסופגניה מהעיגול המשומן
- לאחר שחרצנו פסים, עם האצבעות סוגרים את הפינות
- כל סופגניה מניחים על נייר אפייה
- שמים להתפחה נוספת של חצי שעה
- מחממים שמן שיהיה חם
- בודקים אם השמן חם עם ידית של כף מעץ.
- שמים את הידית בסיר ואם יש בועות מסביב לכף סימן שהשמן מוכן.
- שמים סופגניה בתוך השמן עם הנייר ומטגנים.
- הנייר נפרד מהסופגניה בזמן הטיגון ועם מלקחיים להוציא את הנייר מהשמן
- אחרי מספר דקות הופכים, ומטגנים עד שהסופגניה משחימה.
- מוציאים מהאש, מפזרים אבקת סוכר, באמצע מקשטים בריבה
- יש לכם סופגניה בצורת פרח מושלמת!

