Go Back Email Link
מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח

מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח

סוויט דולי
מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח על מצע עלי מנגולד סלרי וקישואים ברוטב לימון ושום
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 25 minutes
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 15 גבעולי סלרי שטופים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

לסיר

  • 5 שיני שום פרוסות
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 עלי מנגולד
  • 2 כוסות עלי סלרי
  • 2 קישואים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • 2 כפות מיץ מלימון סחוט
  • 1.5 כוסות מים
  • שמן לטיגון
  • 1 ביצה טרופה

Instructions
 

  • מכינים את תערובת הבשר, מערבבים את הבשר עם הביצה, מלח ופלפל, ושמים בצד.
  • שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מורידים עלים, שומרים את העלים בצד
  • מבשר יוצרים קבבים ארוכים, ממלאים את גבעולי הסלרי בבשר אחד אחרי השני
  • בבשר שנותר מכינים קציצות
  • טורפים ביצה וטובלים את עלי הסלרי בביצה מכל הצדדים
  • יוצקים שמן לסיר, מחממים את השמן וכשהוא חום מטגנים את הסלרי
  • שמים בשמן, מטגנים ואחרי מספר דקות הופכים לצד השני
  • מטגנים גם את הקציצות
  • אחרי הטיגון מעבירים לצלחת
  • את השמן של הסלרי מסננים וחלק מעבירים לסוטאג' גדול
  • מוסיפים שיני שום ומטגנים את שיני השום
  • קוצצים את עלי המנגולד, קוצצים קוביות מהקישואים, קוצצים את עלי הסלרי
  • מעבירים הכל לסיר עם השום ומטגנים ומאדים את כל הירוקים
  • מטגנים מספר דקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ומים
  • מערבבים, נותנים רתיחה, טועמים ואם טעים היידה מכניסים את הסלרי לסיר
  • אחד אחרי השני מסדרים אותם כמו חיילים במסדר בתוך הסיר, בתוך הרוטב ומכניסים גם את הקציצות
  • מביאים לרתיחה, אחרי שהסיר רתח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר
  • מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי
  • בסוף הבישול יש לכם סיר מושלם! חג שמח.
Keyword מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח