מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח, סיר מלא בטעמים, עם געגוע לבית אמא. גבעולי סלרי ממולאים בשר ברוטב לימון ושום עם מצע של עלי מנגולד, סלרי, קישואים – סיר מלא בטעמים מושלם לפסח וגם לראש השנה!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
לקראת הפסח אמא שלי נהגה להכין סיר קציצות עם עלי סלרי. ראשית היתה שוטפת את עלי הסלרי ומייבשת אותם אחד-אחד. לאחר מכן ישבה למי שאחותי ואני היינו מכנות "עבודת רקמה".
"אמא רוקמת עכשיו קציצות", בסבלנות אין קץ, קציצה אחרי קציצה היתה עוטפת בעלי הסלרי. זה היה מעדן שכולנו היינו משתגעים עליו. זה היה חלום! השנה נזכרתי בעבודת הרקמה של אמי האהובה, ידעתי שסבלנות להכין את הקציצות לא תהייה לי אז החלטתי להכין עם הסלרי, ממולאים, אבל עם הגבעולים.
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי שלב אחרי שלב
בפסח נהוג לאכול כרפס הלא הוא הסלרי וככה הכנתי לכם סיר מושלם לפסח.
סיר מלא בטעמים, מופלא בטעמו. אחרי שמלאתי את גבעולי הסלרי, קצצתי שום, טיגנתי אותו והוספתי תערובת של עלי מנגולד קצוצים, עם עלי סלרי, קישואים, מלח, פלפל, לימון קצת מים ובישלתי. רק אחרי זה הוספתי את גבעולי הסלרי הממולאים שיתבשלו בתבשיל.
קבלו טריק, סבלנות. זה שם המשחק. תנו לסיר לעמוד על האש, ולבשל על אש נמוכה, שעה וחצי לפחות, כדי שגבעולי הסלרי יהיו רכים.
בסוף הבישול, יהיה לכם סיר מלא בטעמים ונפלא לשולחן החג.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו46 כאן- מתכונים לווטצא'פ
סטים אחרונים בהחלט לקראת הפסח!
תזמינו היום עד החג אצלכם.
בנוסף לסלרי, גם הכנתי קציצות קטנות אותן הוספתי לתבשיל
ממליצה בחום, הן מוסיפות המון!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לבשר בבקשה
מתכונים לבשר ועוף
גבעולי הסלרי שלנו על מצע עלי מנגולד ברוטב שום ולישון
עם אורז ליד אתם מה-זה מסודרים לפסח.
מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח
מתכון לסלרי ממולא בשר מיוחד לפסח
סוויט דוליIngredients
- 15 גבעולי סלרי שטופים
- 250 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
לסיר
- 5 שיני שום פרוסות
- 5 כפות שמן זית
- 5 עלי מנגולד
- 2 כוסות עלי סלרי
- 2 קישואים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
- 2 כפות מיץ מלימון סחוט
- 1.5 כוסות מים
- שמן לטיגון
- 1 ביצה טרופה
Instructions
- מכינים את תערובת הבשר, מערבבים את הבשר עם הביצה, מלח ופלפל, ושמים בצד.
- שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מורידים עלים, שומרים את העלים בצד
- מבשר יוצרים קבבים ארוכים, ממלאים את גבעולי הסלרי בבשר אחד אחרי השני
- בבשר שנותר מכינים קציצות
- טורפים ביצה וטובלים את עלי הסלרי בביצה מכל הצדדים
- יוצקים שמן לסיר, מחממים את השמן וכשהוא חום מטגנים את הסלרי
- שמים בשמן, מטגנים ואחרי מספר דקות הופכים לצד השני
- מטגנים גם את הקציצות
- אחרי הטיגון מעבירים לצלחת
- את השמן של הסלרי מסננים וחלק מעבירים לסוטאג' גדול
- מוסיפים שיני שום ומטגנים את שיני השום
- קוצצים את עלי המנגולד, קוצצים קוביות מהקישואים, קוצצים את עלי הסלרי
- מעבירים הכל לסיר עם השום ומטגנים ומאדים את כל הירוקים
- מטגנים מספר דקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ומים
- מערבבים, נותנים רתיחה, טועמים ואם טעים היידה מכניסים את הסלרי לסיר
- אחד אחרי השני מסדרים אותם כמו חיילים במסדר בתוך הסיר, בתוך הרוטב ומכניסים גם את הקציצות
- מביאים לרתיחה, אחרי שהסיר רתח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר
- מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי
- בסוף הבישול יש לכם סיר מושלם! חג שמח.