Go Back Email Link
מתכון לעוואמה חלומי ומתוק

מתכון לעוואמה חלומי ומתוק

סוויט דולי
מתכון לעוואמה חלומי ומתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכון לעוגיות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות מים
  • 1.5 כפות שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • רבע כפית מלח
  • סיר עמוק עם שמן לטיגון

החומרים לסירופ הסוכר

  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • חצי לימון סחוט
  • פיסת לימון
  • 2 טיפות מי ורדים

Instructions
 

  • בסיר שמים את המים והסוכר ומרתיחים. לאחר שהמים עם הסוכר רתחו להוסיף את מיץ הלימון וטיפות מי הורדים. לא להוסיף יותר מטיפות בודדות של מי ורדים כי אח"כ הסירופ יהיה מר.
  • מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים המלח ומערבבים היטב – המרקם צריך להיות של טחינה סמיכה. לעיתים צריך להוסיף עוד מעט מים (אנחנו הוספנו פחות מרבע) על מנת להגיע למרקם סמיך של טחינה כמו בתמונה.
  • את העיסה המוכנה לעטוף בניילון ולאחסן במשך כשעה, אפשר במיקרו (לא להפעיל!!) על מנת שהשמרים יתפחו. אחרי כשעה להוציא הקערה ולערבב בשנית להוצאת האויר, להגיע לעיסה חלקה. לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.
  • כשהשמן חם, עם כפית טבולה מעט בשמן, ליצור עיגולים ולהזליף לתוך השמן החם. למלא את הסיר בעיגולים ולטגן מספר דקות עד שהם משנים צבעם לחום בהיר. עם כף להוציא את העוומה ולהעביר לקערת הסירופ.
  • לטבול אותם היטב מכל הצדדים ולהעביר לקערת הגשה. הבצורה הזו לטגן את כל העוואמה עד שנגמרת הבלילה.
  • מגישים חם לשולחן. מכינים מים קרים לא בגלל המתוק אלא אם אנשים יתעלפו, שיהיה מה לשפוך עליהם.
Keyword מתכון לעוואמה חלומי ומתוק