מתכון לעוואמה חלומי ומתוק, העָוָואמֶה של שפרה, היה המתכון הראשון איתו עליתי באתר שלי.
כשתתכננתי לפתוח את האתר, הכנתי מתכונים אבל היה לי ברור שאני צריכה שוס ואני זכרתי את העוואמה של שיפרה חברתי המצחיקה, שהיא בשלנית בחסד עליון.
עוד לפני ששפרה זכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון, אני כבר טעמתי אצלה את העוואמה והזמנתי אותה לבוא להכין אצלי.
הכנתי להם סרטון הכנה מדוייק איך מכינים מתכון לעוואמה חלומי, העָוָואמֶה של שפרה
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו.
אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!
התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
עברתי לדום מתוח.
עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"
ערבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים.."
"את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח.
לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.
בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק,
שמים על האש סוכר מים ולימון.
אחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה.
טרפה את העיסה בשנית להוצאת האויר
ומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצק
העבירה לשמן הרותח
עוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותח
הנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהיר
עם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופ
בקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה – מתכונים לחנוכה
והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה:
לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
והכי משמח אותי כשאני מקבלת תמונות שלכם. בבקשה.
קרן ודפנה שלחו לי תמונות. תודה רבה!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מסתבר שאפשר להכין את העוומה גם עם קמח מלא, בבקשה:
מתכון לעוואמה חלומי ומתוק
מתכון לעוואמה חלומי ומתוק
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוסות מים
- 1.5 כפות שמרים
- 1 כפית סוכר
- רבע כפית מלח
- סיר עמוק עם שמן לטיגון
החומרים לסירופ הסוכר
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- חצי לימון סחוט
- פיסת לימון
- 2 טיפות מי ורדים
Instructions
- בסיר שמים את המים והסוכר ומרתיחים. לאחר שהמים עם הסוכר רתחו להוסיף את מיץ הלימון וטיפות מי הורדים. לא להוסיף יותר מטיפות בודדות של מי ורדים כי אח"כ הסירופ יהיה מר.
- מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים המלח ומערבבים היטב – המרקם צריך להיות של טחינה סמיכה. לעיתים צריך להוסיף עוד מעט מים (אנחנו הוספנו פחות מרבע) על מנת להגיע למרקם סמיך של טחינה כמו בתמונה.
- את העיסה המוכנה לעטוף בניילון ולאחסן במשך כשעה, אפשר במיקרו (לא להפעיל!!) על מנת שהשמרים יתפחו. אחרי כשעה להוציא הקערה ולערבב בשנית להוצאת האויר, להגיע לעיסה חלקה. לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.
- כשהשמן חם, עם כפית טבולה מעט בשמן, ליצור עיגולים ולהזליף לתוך השמן החם. למלא את הסיר בעיגולים ולטגן מספר דקות עד שהם משנים צבעם לחום בהיר. עם כף להוציא את העוומה ולהעביר לקערת הסירופ.
- לטבול אותם היטב מכל הצדדים ולהעביר לקערת הגשה. הבצורה הזו לטגן את כל העוואמה עד שנגמרת הבלילה.
- מגישים חם לשולחן. מכינים מים קרים לא בגלל המתוק אלא אם אנשים יתעלפו, שיהיה מה לשפוך עליהם.
מה צריך בשביל העָוָומֶה של שפרה?
2 כוסות קמח – כוס חמה חד פעמית
1.5 כוס מים – כוס חמה חד פעמית
כף וחצי שמרים יבשים
1 כפית סוכר
קורט מלח
סיר עם שמן לטיגון עמוק
החומרים לסירופ הסוכר
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון סחוט
פיסת לימון
2 טיפות מי ורדים – לא חייבים
בסיר שמים את המים והסוכר ומרתיחים.
לאחר שהמים עם הסוכר רתחו להוסיף את מיץ הלימון וטיפות מי הורדים.
לא להוסיף יותר מטיפות בודדות של מי ורדים כי אח"כ הסירופ יהיה מר.
איך מכינים את העָוָומֶה של שפרה?
מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים המלח ומערבבים היטב – המרקם צריך להיות של טחינה סמיכה.
לעיתים צריך להוסיף עוד מעט מים (אנחנו הוספנו פחות מרבע) על מנת להגיע למרקם סמיך של טחינה כמו בתמונה.
את העיסה המוכנה לעטוף בניילון ולאחסן במשך כשעה, אפשר במיקרו (לא להפעיל!!) על מנת שהשמרים יתפחו.
אחרי כשעה להוציא הקערה ולערבב בשנית להוצאת האויר, להגיע לעיסה חלקה.
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.
כשהשמן חם, עם כפית טבולה מעט בשמן, ליצור עיגולים ולהזליף לתוך השמן החם.
למלא את הסיר בעיגולים ולטגן מספר דקות עד שהם משנים צבעם לחום בהיר.
עם כף להוציא את העוומה ולהעביר לקערת הסירופ.
לטבול אותם היטב מכל הצדדים ולהעביר לקערת הגשה. הסירופ צריך להיות קר העוומה חם.
בצורה הזו לטגן את כל העוואמה עד שנגמרת הבלילה.
מגישים חם לשולחן. מכינים מים קרים לא בגלל המתוק אלא אם אנשים יתעלפו, שיהיה מה לשפוך עליהם.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו58 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
נראה נהדר וגם טעים, אבל מה יהיה עם הקלוריות.
אנסה בקרוב
בהצלחה עם האתר
תודה רבה רותי, חג שמח!
גאה בך מאד
תודה רבה פרידה!! אני מאושרת מהתגובה שלך(: חג שמח!!
אוי אוי דולי שאת קלעת בול לטעם של היורש שלי (על מי אני עובדת? גם של אמא שלו)
אנחנו מתים על עוואמה, ואין כמוה לחנוכה
תתחדשי
המון הצלחה!
תודה רבה מאד חן(: ריגשת אותי ושימחת אותי. תודה!!
מאז שלמדתי את המילה עוואמה אני לא מפסיקה להשתמש בה. "שיהיה לך יום עוואמה". "תכין לי מנה, ותוסיף לי עוואמה". "אינעל עוואמה". אחחחח דורה דורה איזה אתר ואיזו אישה את! בברכת מועדים לעוואמה!
עוומית אני מעוומת בך ומעמוות אותך מיליונים!! נשיקות אהובתי
את לא יכולה לעשות לי את זה. אני מתאפקת לסופגניות ולטקס ואז את מראה לי דבר כזה? הייתי אוכלת את התמונה. אוהבת את הטור שלך. המשיכי כך.
תמר, תענוג לקרא את מה שכתבת.תודה רבה מאד וחג שמח(: